Basman en Bosboom in vierde Haarlemse Meesters toernooi

HOME | NIEUWS | MEESTERGROEP | HM OPEN | TOERNOOI-INFO | AANMELDEN

 

 

Van zaterdag 20 tot en met zondag 28 oktober wordt het vierde internationale schaaktoernooi de Haarlemse Meesters gespeeld. Speellocatie is opnieuw het Stedelijk Gymnasium. Meld je nu aan voor het open toernooi!

De Meestertienkamp bij het Haarlemse Meesters schaaktoernooi belooft dit jaar veel interessante partijen op te leveren. Twee van de meest originele geesten nemen deel. Een van hen is de Engelse legende Michael Basman, bekend van vele originele vindingen in de opening. De ander is Manuel Bosboom. Hij is een graag geziene gast op de Nederlandse toernooien, omdat hij ook altijd voor spektakel op het schaakbord zorgt.

De derde Internationaal Meester in het gezelschap is favoriet voor de eindzege: Liafbern Riemersma. De speler van het Bussums Schaakgenootschap draait al enige tijd mee in de Nederlandse (sub)top. In 1993 behaalde hij zijn beste resultaat in het Nederlands kampioenschap door gedeeld 5e te eindigen.

De lokale inbreng komt van Bart Gijswijt en Esper van Baar. De eerste is meervoudig clubkampioen en clubtopscorer van de organiserende vereniging HWP Haarlem. Hij is ook de drijvende kracht achter de club- en toernooiwebsite, dus hij krijgt het druk. Esper van Baar geldt als aanstormend talent van Kennemer Combinatie en verdiende een plekje bij de Meesters door vorig jaar gedeeld eerste te worden in het Open toernooi. Die eerste plaats deelde hij overigens met de eerder genoemde Manuel Bosboom.

De buitenlandse inbreng komt naast Michael Basman, uit Duitsland, België en Frankrijk. Vooral de jonge Duitser Marcel Harff moet in staat worden geacht om een Meesternorm te scoren.

Het complete deelnemersveld met internationale rating van 1 augustus:

IM

Li Riemersma

2455

Ned

FM

Marcel Harff

2406

Ger

IM

Manuel Bosboom

2397

Ned

FM

David van Kerkhof

2365

Ned

FM

Lennert Lenaerts

2362

Bel

FM

Bart Gijswijt

2332

Ned

IM

Michael Basman

2313

Eng

FM

Richard Vedder

2284

Ned

Florian Daeschler

2266

Fra

FM

Esper van Baar

2241

Ned

Naast de Meestertienkamp staat er een Open toernooi op  het programma. In de A-groep staat behalve een eerste prijs van €750 ook promotie naar de Meestertienkamp op het spel. Direct naar het aanmeldformulier

Het Open toernooi staat open voor schakers van elk niveau. Er wordt in twee groepen gespeeld, zodat altijd tegen een tegenstander van enigszins gelijk niveau wordt gespeeld. De partijen beginnen om 13.00 uur, behalve op zondag 28 oktober. Dan starten we om 11.00 uur.

Uitslagen, verslagen en de partijen zijn te volgen via de toernooiwebsite: www.haarlemse-meesters.nl.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.