Helaas geen prijzen voor Nederland op het EK

Bij het ingaan van de laatste ronde hadden Robby, Max en Wendy nog kans op een podiumplek. Het zat ze niet mee: ze verloren alle drie op een livebord…

De individuele resultaten:
Robby (U18) had nog een kans op het podium, maar in een Spanjaard speelde hij vlak na de opening onnauwkeurig. Zijn tegenstander was sneller dan hij op de koningsvleugel, won materiaal en Robby was kansloos.
Max (U18) was ook nog in de running voor een podiumplaats, maar de tegenstander was goed voorbereid in de Grunfeld. Toen Max het verkeerde plan koos, sloeg de witte aanval snel door. Jammer, want Max speelde een solide toernooi.
Wiggert (U18) speelde tegen een Rus die speelde alsof ie een vliegtuig moest halen (misschien was dat ook wel zo). Het werd een toreneindspel, toen een pionneneindspel, uiteindelijk dame tegen g-pion en dat won voor hem.
Eelke (U16) kreeg een Siciliaanse zijvariant op het bord die als erg dubieus te boek staat en maakte er korte metten mee.
Rembrandt (U16) had een heel lange partij. In een bijna helemaal dichtgeschoven stelling kon de tegenstander alleen afwachten. De enige winstpoging was niet helemaal goed getimed en de tegenstander kon de stelling binnendringen. In de uitvluggerfase werd het heel scherp: Rembrandt kon winnen, maar overzag een truc en verloor zelfs nog. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.