1A: Wageningen-Caïssa Eenhoorn 3,5 – 6,5

Caïssa Eenhoorn uit Hoorn is terug in de eerste klasse. Daar speelt Wageningen al heel lang in en die club doet het altijd goed. De ruime overwinning van Caïssa Eenhoorn mag je dus een verrassing noemen.

Het is altijd leuk om Jan Timman te ontmoeten. De Noord-Hollanders waren verrast dat hun kopman Jerrel Thakoerdien het heel goed deed tegen de levende legende, zoals zij hem noemden. Hij maakte alleen een minuscuul foutje en Timman strafte dat af. Althans, zo omschrijft verslaggever Tom Balla het.

 

Zaterdag 15-9 maakte Caissa-Eenhoorn haar rentree in de landelijke eerste klasse. Op het programma stond Wageningen uit, waar onder andere GM Jan Timman al jaren schaakt.

Wageningen werd vorig jaar tweede in de klasse en heeft een hoop ervaring. Dit geldt echter ook voor ons team wat mogelijk versterkt zou zijn met een nieuwe aanwinst die door ons scouting apparaat is aangetrokken (dank Daan Zult). We wisten alleen nog weinig van hem.

Nadat om 13.07 alle partijen waren begonnen en alle schakers tegenover elkaar zaten (op Sander van Eijk na), wist ik dat we kansen zouden krijgen, maar dat het 3,5-6,5 zou worden had niemand verwacht.

Op bord 7 zat onze debutant Misha Dorokhin met wit tegen teamleider van Wageningen Bert Torn. Binnen 1,5 uur blies Misha de verdediging van Bert op en scoorde soepeltjes zijn eerste punt voor ons (aan deze man gaan wij nog een hoop plezier beleven denk ik ): 0-1.

Op bord 4 speelde onze “invaller” Arne Moll met zwart tegen IM Afek . Arne liet even zien dat hij het ook beheerst om soepeltjes een IM op remise te houden met zwart. In een voor het oog rustige partij heeft Arne mijn inziens keurig het witte voordeeltje teniet gedaan en is geen moment in gevaar geweest: 0,5 -1,5.

Lees verder op de website van Caïssa Eenhoorn.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.