1B: HWP Haarlem – Oud Zuylen Utrecht 4,5 – 5,5

Oud Zuylen Utrecht is blij met een krappe overwinning op HWP Haarlem, dat op papier veel sterker was. De ploeg droomt van promotie naar de Meesterklasse, maar merkt op dat er ook clubs zijn die aan sponsoring doen en bijvoorbeeld Dimitri Reinderman kunnen opstellen. Daarom houden ze rekening met het scenario dat ze leuk bovenin kunnen meedoen. Onder het verslag zijn twee partijen na te spelen.

 

 

Het eerste heeft in de eerste ronde tegen HWP Haarlem goede zaken gedaan met een 5.5 – 4.5 zege. Al was een passender kopje geweest: “OZU wint door hardheid, mentaliteit en de klok indrukken”. Want tot begin 2e tijdscontrole zag het er niet zo best uit voor OZU. Doordat Rotterdam, de gedoodverfde favoriet, ogenschijnlijk nog geen sponsoring rond heeft en nu elootje 1700-1900 spelers in de basisopstelling heeft staan, kunnen een aantal clubs dromen van promotie naar de meesterklasse. Hieronder OZU. Natuurlijk dienen we op te merken dat sommige teams aan sponsoring doen. Zoals Caissa, die afgelopen ronde Reinderman liet meedoen. Het oproepen van fiks wat getitelde versterkingen is vaak voor OZU een brug te ver. Laten we dus volstaan het optimistische gevoel te uiten dat we leuk bovenin kunnen meedoen dit seizoen, als we zelfs al van dit op papier veel sterkere team weten te winnen!

De eerste uitslag was er redelijk vlot. Op bord 1 zat Sebastian Halfhide met wit tegen de zeer solide Iranier Babak Tondivar. Al vele jaren vraagt uw reporter zich af waarom Babak niet rond de 2500 elo zit maar ‘slechts’ op 2327, maar misschien dat Sebastian wel antwoord weet op die vraag. Sebastian klooide wat in de opening, waar hij zelf vast geen goed woord voor over heeft – maar wist met paar flexibele zetjes en hard ingrijpen toch snel wat af te ruilen waarna snel tot een halfjes besloten werd. Toont wel de veerkracht van Sebastian aan tegenwoordig, maar is misschien ook wel antwoord op de “Waarom geen 2500” vraag. Babak schuift te makkelijk halfjes als hij dreigt goed te komen te staan. Ondergetekende was in elk geval blij met het halfje van Sebastian gegeven hoe de opening uit de hand dreigde te lopen.

 

Lees verder op de website van Oud Zuylen Utrecht.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.