1B: Voorschoten – Caïssa 3,5 – 6,5

Wordt het niet eens tijd dat er weer een Amsterdamse club in de Meesterklasse komt? Caïssa is een goede kandidaat. Het is versterkt met Dimitri Reinderman die overkwam van Rotterdam en Cor Croese van Over-IJ, een club uit Amsterdam-Noord. De eerste wedstrijd werd meteen flink gewonnen, mede dankzij Hans Ree, die op zijn 74e verjaardag een partij won in 25 zetten.

 

 

Het eerste team van Caïssa heeft de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. In Voorschoten werd het 6½-3½ voor de onzen. Een goed begin dus voor een versterkt Caïssa.

Caïssa-1 is het nieuwe seizoen dus goed begonnen. En het belooft een mooi seizoen te worden, want het team is twee sterke spelers rijker geworden. Zoals iedereen al wel wist, is internationaal grootmeester Dimitri Reinderman dit seizoen onze kopman. Met ELO 2558 is hij met afstand onze sterkste speler. Daar kunnen we allemaal nog lekker veel van leren. Dimitri is overgekomen van SV Rotterdam. Onze andere nieuwe aanwinst is Cor Croese. Met ELO 2261 behoort hij uiteraard ook meteen tot de sterkere spelers van de vereniging. Cor is overgekomen van Boven-Y.

De wedstrijd tegen Voorschoten was een tamelijk spannende affaire. Lange tijd was het volstrekt onduidelijk welke kant het op zou gaan. Dat kwam vooral door Alje (bord 9), die een krankzinnige partij speelde. Al heel vroeg offerde hij een paard op f7 voor, schijnbaar, heel weinig compensatie. Niemand wist hoe het stond, maar uiteindelijk won hij tot verrassing van velen zijn partij. Hans Ree was afgelopen zaterdag jarig en gaf zichzelf een leuk verjaardagscadeautje: hij leverde een miniatuur-overwinning af in 25 zetten. Na enkele uren stond het 3-3 en waren er dus nog vier partijen bezig. En in die vier partijen was op alle borden nog een harde strijd bezig. Maar toen Dimitri de 4-3 binnen tikte, was het duidelijk dat Caïssa er met de winst vandoor zou gaan. Want inmiddels stonden ook Robert Kikkert, Arno Bezemer en Juan de Roda Husman heel erg goed. Uiteindelijk liep de score op naar 6½-3½.

 

Lees meer op de website van Caïssa Amsterdam.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.