2A: Winterswijk – Groninger Combinatie 2 : 3 – 5

In het verslag hieronder kunt u lezen dat Groninger Combinatie versterkt is. Doordat twee spelers daardoor terugzakten naar het tweede team, werd ook dat team versterkt. Bovendien kwamen er een paar jonge talenten bij. GC 2, dat vorig jaar vijfde werd in 2A, mag dus titelaspiraties hebben. Het begon met een overwinning in de Achterhoek, voor de Groningers de verste uitwedstrijd.

 

Op zaterdag 15 september ging de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen gelijk van start met de meest verre uitwedstrijd van het seizoen tegen Winterswijk. Eerst even de feiten en wijzigingen op een rijtje. GC2 kent namelijk ten opzichte van vorig seizoen een aantal personele wijzigingen. Een aantal jonge talenten (Daan Noordenbos en Loek van der Hagen) zijn in het elftal ingepast en ook aan de bovenkant van het team zijn wijzigingen te melden omdat zowel Maurice Schippers als Jan Baljé vanuit GC1 komend het team dit jaar versterken. Met 10 schakers in de basisopstelling is GC2 dit jaar goed bezet en vandaar dat in de eerste wedstrijd van het seizoen het ook niet erg was om Maurice voor een invalbeurt af te staan aan het eerste team dat personele problemen kende.

Dan de wedstrijd chronologische volgorde. Spannend was het zeker met wisselende kansen op sommige borden. We kwamen op een 1-0 achterstand omdat Loek ergens na de opening in een siciliaan een onnauwkeurigheid beging. Dat hoefde nog niet fataal te zijn leek me maar ergens ging het later toch mis. Dat zal Loek ongetwijfeld nog met zijn trainer Sipke Ernst gaan bekijken maar ik heb door eigen spannende bordontwikkelingen niet kunnen waarnemen wat er precies fout ging.

We kwamen gelukkig vrij snel weer op 1-1 nadat ons andere jeugdtalent Daan na prettig uit de opening te zijn gekomen na het middenspel nog wat werd geholpen door zijn tegenstander die met een paard op avontuur ging diep in de stelling van Daan. Dat paard zou niet meer ontsnappen maar de tegenstander kreeg wel compensatie met 2 vrije randpionnen. Toen hij verzuimde die tijdig in beweging te zetten kon Daan ze netjes blokkeren met de extra stukken en beginnen met het opeten van het materiaal van de tegenstander die best eerder had mogen opgeven.

 

Lees verder op de website van Groninger Combinatie.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.