Gezongen ode van Eugenio Torre aan Bobby Fischer en diens Chess960

Tijdens de eerste ronde van de Schaakolympiade was de Filipijnse schaaklegende Eugenio Torre in de commentaarstudio te gast bij Sopiko Guramishvili en Ivan Sokolov. De nu 66-jarige Torre, die zich in de jaren tachtig tot de wereldtop mocht rekenen, onderhield decennialang een diepe vriendschap met Bobby Fischer toen die zowel in de schaakwereld als daarbuiten tot ‘persona non grata’ was geworden. Torre was getuige hoe Fischer de definitieve regels van het Fischer Random Chess (Chess 960) ontwierp en is een groot promotor van deze schaakvariant. In dit interview doet hij dat verrassenderwijs in de vorm van een zuiver gezongen versie van Don McLeans beroemde nummer Vincent.  “It’s for Bobby…”, zo besluit Torre zijn ontroerende ode:

1 Comment

  1. Avatar
    Jaap Amesz september 25, 2018

    Nou de zang is ronduit slecht. Dat doet niks af aan het feit dat Torre nu voor mij in de categorie toffe schakers valt, want om als GM op live stream te gaan zingen….. tja, ik zeg cool.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.