Speel je eigen WK Match! (in Maastricht)

Beleef het WK op unieke wijze!
Schaakmatches zijn gevechten van man tegen man en maken een belangrijk deel uit van de schaakgeschiedenis. Toch speelt een doorsnee clubschaker zelden tot nooit een match. Grijp deze kans om deze unieke discipline van het schaakspel te beleven! Aanmelden gaat via Aanmelden. Hoe zou het zijn om zelf een match te spelen? Meerdere partijen tegen een speler van gelijkwaardige speelsterkte? Hoe is het om je voor te bereiden? Of om te moeten winnen? Hoe werkt de psychologie in een tweekamp?
Volg MagnusMosa op Facebook en blijf op de hoogte van dit soort initiatieven.

Als je meedoet, dan ben je vier donderdagavonden bezig met je eigen WK match. Op donderdag 1 november komt Hans Böhm een lezing verzorgen. Hij neemt ons mee naar de WK matches van het verleden: Spassky-Fischer, Karpov-Kasparov en natuurlijk blikken we vooruit naar het WK van Magnus en Fabiano. Hoe bereidt een speler zich voor? Hoe werkt de psychologie tijdens een match? Hoe is het anders dan een toernooisituatie en hoe kunnen we ons zelf het beste voorbereiden?

De daadwerkelijke match bestaat uit drie sessies. We beginnen met de barrage op 8 november. Mocht de match in het vervolg gelijk eindigen, dan is de winnaar van de match degene die de barrage heeft gewonnen. De barrage bestaat uit twee rapidpartijen en daarna 10 snelschaakpartijen. Op deze avond wordt ook geloot voor de kleur van de eerste matchpartij de week erop.

Donderdag 1 november: Lezing Hans Höhm

Donderdag 8 november: Eerste sessie (barrage)

Donderdag 15 november: Tweede sessie (eerste matchpartij)

Donderdag 22 november: Derde sessie (tweede matchpartij)

 

Only ingelogde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.