Capgemini wint NK Bedrijvenschaak

Precies 50 teams van bedrijven en organisaties uit het hele land streden afgelopen zaterdag om het bedrijvenkampioenschap. Gastheer was de Belastingdienst in Apeldoorn, zij deden in het recente verleden vaak mee om de podiumplaatsen.

Twee teams eindigden bovenaan met 12 matchpunten en 21,5 bordpunten: Capgemini en Nationale Nederlanden. Voor de kansen op de eindoverwinning blijkt het bevorderlijk te zijn om het evenement eerst een keer te organiseren. DSE Automatisering deed voor hoe dat moet, met de organisatie in 2016 en het kampioenschap in 2017.

Capgemini organiseerde vorig jaar in Utrecht, en het team bestaande uit Frans Cuijpers, Floris van Assendelft, Joep Nabuurs en Martine Middelveld werd nu op weerstandspunten als winnaar uitgeroepen. Nationale Nederlanden 1, met Dennis Kerstens, Joost Michielsen, Rachid Schrik en Niels Mijnster werd dus tweede, of gedeeld eerste, zo u wilt.

De derde plaats, met 11 matchpunten en 20,5 bordpunten, was voor de uittredend kampioen: DSE Automatisering. Zij traden aan met het kampioensteam van vorig jaar: Harmen Jonkman, Jop Delemarre, Paul Spruit en Cees Duivenvoorde.

De detailscores zijn hier te vinden.

De organisatietrofee is overgedragen aan de Landelijke Belangenvereniging. Zij willen proberen om het NK Bedrijvenschaak in het kader van hun 50-jarig bestaan in 2019 in Rotterdam te organiseren. ASR heeft belangstelling getoond voor de organisatie in 2020 in Utrecht.

Frans Peeters maakte een prachtig fotoverslag *.

Namens European Patent Office hartelijk dank voor de organisatie! Op naar Rotterdam volgend jaar!

 

* Frans Peeters meldt:

De foto’s zijn geplaatst volgens Creative Commons BY-NC-ND

creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.0/

Het staat iedereen vrij ze te gebruiken als er aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

BY – naamsvermelding van de maker: Frans Peeters

NC – je mag ze niet verkopen

ND – No derivatives. Je mag ze niet aanpassen (croppen/resolutie aanpassen/e.d.).

Je hoeft dus geen expliciete toestemming meer te vragen als je ze gaat gebruiken. Als je ze wel gebruikt, vind ik leuk dat te horen.

Als er afdrukken gemaakt moeten worden, neem dan contact met me op. Je krijg dan gratis van me een betere versie.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.