BSG – Charlois Europoort 3,5 – 6,5

Het wordt in de Meesterklasse weer een knotsgekke competitie. In de eerste ronde ging Kennemer Combinatie, een van de favorieten, onderuit tegen HMC Den Bosch. Landskampioen LSG verloor in deze tweede ronde met maar liefst 8-2 van datzelfde Kennemer Combinatie. Zou BSG nu eens kampioen worden? De Bussumers startten uitstekend tegen MuConsult Apeldoorn, maar verloren zaterdag fors van een van de promovendi. Hieronder een verslag van BSG-routinier Henk van der Poel, met enkele na te spelen partijen.

 

De tweede ronde van de KNSB-competitie tegen Charlois Europoort is voor BSG 1 helaas op een teleurstelling uitgelopen. Na de goede start in de eerste ronde tegen Apeldoorn was er uiteraard het voornemen om die lijn door te zetten in de tweede wedstrijd van het seizoen. Het mocht dus niet zo zijn, het werd zelfs een ruime nederlaag. Toen ik na het uitvoeren van mijn 40e zet even een ronde langs de borden maakte om de balans op te maken, werd me al snel duidelijk dat een nederlaag onafwendbaar zou zijn. De enige vraag was nog hoe groot die zou worden. Een beknopte beschrijving van wat er aan de diverse borden gebeurde.

Bord 1 – Erik van den Doel – Robert Ris
Robert speelde geen gelukkige partij tegen oud BSG’er (dan praat ik wel over pak hem beet twintig jaar terug in de tijd) Erik van den Doel, met een elo van bijna 2600 verreweg hun sterkste speler. Na een opening die niet lekker liep kwam hij al snel in een verloren stelling terecht met een nul als resultaat.

Bord 2 – Mads Andersen – Julian van Overdam
Na een goed begin (en een merkwaardige opening 1.d4 c6 2. c4 b5) zag het er zeer goed uit voor Mads, maar ineens werden er een paar mindere zetten gedaan waarna het allemaal niet meer zo duidelijk was. Even later ging het zelfs helemaal mis, met helaas ook een nederlaag als resultaat.

Bord 3 – Robin Lecomte – Ruud Janssen
Met behulp van een mooie thematische 20e zet (…Tc3!) wist Ruud een vrijpion op de c-lijn te creëren, waarna het zeven zetten later gebeurd was. Na de goede partij uit de eerste ronde (waarmee het boek van Thomas The Chess Toolbox gewonnen werd) een tweede punt op rij. Een mooie start!

Lees verder op de website van BSG.

 

1 Comment

Only ingelogde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.