HWP Sas van Gent – Zuid Limburg 5,5 – 4,5

Het zou een beetje oneerbiedig zijn om het te plaatsen in de categorie ‘raar maar waar’, maar promovendus Het Witte Paard uit Sas van Gent heeft na twee ronden nog steeds de volle buit. In de eerste ronde versloegen de Zeeuwen medepromovendus Charlois Europoort, maar in de tweede ronde werd ook Zuid Limburg, het voormalige Voerendaal, verslagen. Hans Groffen doet kort verslag en als u aan het eind op de link klikt, kunt u ook zien hoe HWP 2 won van HWP 3.

 

Er valt hier en daar nogal wat kritiek te beluisteren op het KNSB uitslagenprogramma Netstand. Wie gisteren om 19.45 uur naar de stand in de Meesterklasse keek, moet gedacht hebben dat het programma volledig op hol was geslagen: 1. HWP Sas van Gent 1 met 4 punten uit 2 wedstrijden. Dat we later op de avond een plaatsje zakten omdat En Passant een paar bordpunten meer heeft, mocht de pret niet drukken.
Na onze overwinning in de 1e ronde tegen Charlois zagen we ook tegen de nieuwe fusieclub Zuid Limburg kansen, al waren wij verre van favoriet.
De score werd geopend aan bord 1. Rein was met een klein plusje uit de opening gekomen, maar zag geen reden het remise aanbod van zijn tegenstander te weigeren. Voor Warre was het een lastige middag; steeds maar tegen een iets mindere stelling aankijken is geen pretje. Hij overleefde het niet. Dat gold ook voor Renzo, die een erg drukke zomer had, maar wel een zonder schaken. Een beetje roestig nog, zullen we maar zeggen. Intussen had ik tegen gescoord. Mijn tegenstander had een pion gegeven voor compensatie, maar die bleek er niet te zijn en ook niet te komen. Adrian en Tom deden hun uiterste best om hun voordeeltje te vergroten, maar slaagden er niet in. Beiden remise. Dat betekende een 2½-3½ stand.

Lees verder op de website van Het Witte Paard.

 

 

Only ingelogde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.