LSG Intellimagic – Kennemer Combinatie 2 – 8

LSG is landskampioen, Kennemer Combinatie begon dit seizoen uitdrukkelijk als minstens medefavoriet. De Haarlemmers verloren echter hun eerste wedstrijd. Dat ze de tweede wedstrijd wonnen van LSG en wel met 8-2, is welhaast ongelofelijk. Maar het kan gebeuren. Lennart Dek doet verslag van… het Wonder van Leiden? Nee, dat zou het geweest zijn als LSG de 3-0 achterstand had goedgemaakt. Maar KC ging gewoon door.

 

De ontluisterende nederlaag in de eerste ronde betekende dat KC1 zich geen misstap kon permitteren. Dat gold des te sterker aangezien we op bezoek moesten bij regerend landskampioen LSG. Coach Loek had dan ook alle verloven ingetrokken. Voor zichzelf en Jorden was dat enigszins problematisch, aangezien zij Nederland vertegenwoordigden op de Olympiade. Gelukkig kon er tussen het WK Jeugd en de Olympiade nog net een vooruitspeelmoment gewurmd worden. Jorden luisterde zijn KC-debuut op met een overwinning, waarna Loek niet kon achterblijven.

Dan de echte wedstrijd van zaterdag. Alsof een 2-0 voorsprong al niet riant genoeg was, kregen we meteen ook de 3-0 in de schoot geworpen. Bord 1 van LSG was leeg en bleef leeg zodat Wouter onverrichter zake weer naar huis kon. Waarom er geen LSG-er achter het bord verscheen kon ook de teamcaptain van LSG niet vertellen. Diezelfde teamcaptain kwam niet veel later remise overeen met Miguoel in een Italiaanse partij waarin het evenwicht nooit werd verbroken. Liam liet vervolgens zien waarom je je ook in de Meesterklasse aan de Gouden Regels moet houden: een pion was een kleine investering om de stelling open te breken en niet veel later gooide tegenstander Mark van der Werf de handdoek.

Lees verder op de website van Kennemer Combinatie.

 

 

Only ingelogde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.