MuConsult Apeldoorn verslaat De Stukkenjagers

Na een onverwachts harde nederlaag tegen BSG in de eerste ronde was het zaak om ons te herpakken tegen het op papier zwakke De Stukkenjagers. Zij hadden het En Passant in de eerste ronde erg lastig gemaakt en dus waren we gewaarschuwd. Ditmaal konden ze echter niet echt een vuist maken en na een paar uur spelen boekten we de eerste overwinningen. Dit liep erg snel op tot een voorsprong van 7,5-0,5, waarna De Stukkenjagers nog wel de eer wisten te redden door de twee resterende partijen te winnen. Een kort overzicht van de partijen:

Op het eerste bord bracht Roeland Pruijssers een 2. Pc3 Siciliaan op het bord tegen Mark Haast. Nadat hij een pionnenmeerderheid op de koningsvleugel had gecreëerd besloot hij tot de aanval over te gaan. Zwart leek het even goed te pareren, maar liet vlak voor zet 40 toch de witte stukken binnen. Een tiental zetten later was het 1-0. Max Warmerdam zette met zwart een hedgehog neer op het tweede bord tegen Lars Vereggen. Waar wit lange tijd een klein voordeeltje had, wist Max het goed te verdedigen en besloten beide heren in het eindspel tot remise.
Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.