1A: Groninger Combinatie – SG Max Euwe 6,5 – 3,5

Ook al staat Caïssa Eenhoorn op bordpunten bovenaan, Groninger Combinatie blijft nog wel even de favoriet in 1A. Max Euwe was enigszins verzwakt en dan ben je helemaal kansloos. Machteld van Foreest debuteerde in de eerste klasse, maar wel met een nederlaag. In dit verslag zijn alle partijen na te spelen.

 

 

Een kort verslagje van de tweede ronde. Max Euwe was enigszins verzwakt opgekomen en had gekozen om de invallers op borden 2 en 4 te zetten. Nick Maatman en Sipke Ernst verslikten zich niet. Bij Julian Kramer kwam een woeste variant van de Najdorf op het bord. Altijd mooi om te zien! Het eindigde plots met een zetherhaling. Intussen had Erik Hoeksema gewonnen. Paul Bierenbroodspot greep gruwelijk mis, waarna het gelijk uit was. Tussenstand 3,5-0,5. Het leek allemaal heel voorspoedig te gaan, maar toch. Alles Joris Brenninkmeijer stond duidelijk beter, maar Machteld van Foreest (debuut in het 1e team) en Jasper Geurink (dit keer als invaller) waren in problemen gekomen.
Eelke de Boer speelde een volgens mij evenwichtige remise. Hetzelfde resultaat was er voor Jan Werle. Miste hij op de 33e zet een kansje op meer?
Bij Machteld ging het inderdaad mis. Ze was een pion kwijtgeraakt en dat was ondanks de ongelijke lopers toch te veel. Joris bracht de matchpunten binnen.

Lees verder op de website van Groninger Combinatie.

 

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.