BSG begint in Griekenland met ruime zege

BSG plaatste zich al eerder voor de Europacup, maar kon toen geen zes spelers bij elkaar krijgen. Nu spelen de Bussumers voor het eerst mee, met een sterk team. Op de clubsite proberen ze dagelijks verslag te doen en Alexander van Beek trapt af.

 

Vier van de zes partijen zijn na te spelen, waarbij vooral de spectaculaire partij van Lars Ootes aandacht verdient.

 

BSG is de European Club Cup in Porto Carras (Griekenland) uitstekend begonnen met een klinkende 5½-½ overwinning. Tegenstander was het op papier een stuk zwakkere thuisspelende team Chania Chess Academy.

De afvaardiging van BSG bestaat uit Li Riemersma, Robert Ris, Thomas Willemze, Lars Ootes, Ton van der Heijden, Ewoud de Groote en Alexander van Beek. Na een voorspoedig verlopen heenreis op de dag voor aanvang van het toernooi was er nog voldoende tijd over om te acclimatiseren en te ontspannen. Het weer is zeer aangenaam net boven de 20 graden en het hotel is prachtig gelegen met zwembaden en strand op steenworp afstand.

Robert opende op bord 2 al vroeg in de wedstrijd de score. In een Franse opening met 3.Ld3 ging zijn tegenstander snel de mist in toen hij zwartveldige lopers wilde ruilen:

 

Lees verder op de website van BSG.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.