Ook LSG begint Europacup met ruime zege

Net als BSG (zie onder) is ook LSG de Europacup begonnen met een zege van 5,5-0,5. De luxe is niet zoals eerder in Turkije. Maar ze komen ook voor het schaken en niet voor een welnessvakantie, schrijft Jelmer Jens.

Op papier is de Leidse ploeg een middenmoter. Het uitvallen van Eelke Wiersma op het laatste moment is een tegenvaller. In dit verslag zijn alle zes partijen na te spelen.

 

Dit jaar wordt de European Club Cup, oftewel Europacup, georganiseerd in Porto Carras, Griekenland. Vijfsterrenhotel aan zee, drie maaltijden per dag, temperaturen tot 25 graden, dat klinkt goed toch?

Ondanks dat merken we aan alles dat het hoogseizoen voorbij is. Nauwelijks mensen op het strand, barretjes dicht, weinig personeel, alleen schakers die hier verblijven. Het zou me niet verbazen als na volgende week het hotel aan zijn winterslaap begint. Waar enkele teamgenoten de luxe van Turkije waren gewend, moeten we hier doen met een redelijke service: geen gratis bier of wijn, alleen espresso die nog sterk genoeg is om koffie te mogen worden genoemd, avondeten dat snel koud werd.

We zijn een beetje verwend, het is best in orde hier. Vandaag was het eten prima. En we komen niet naar Griekenland voor een welnessvakantie toch?

De teamsamenstelling was tot op het laatste moment onzeker. Eelke moest wegens privéredenen thuisblijven, dit is een tegenvaller. Voor het team maar met name voor Eelke zelf. We probeerden Jan nog over te halen om zijn team Berlijn in te ruilen voor LSG. De teamcaptain van Berlijn had hier geen oren naar dus kwam de bal uiteindelijk bij Jan te liggen die het niet wilde forceren. Dus is onze non-playing captain Linda vaste speelster geworden.

 

Lees verder op de website van LSG.

3 Reacties

 1. Avatar
  sake jan de boer 13 oktober 2018

  ‘Het zou me niet verbazen als na volgende week het hotel aan zijn winterslaap begint.’?

  Denk het niet. De European Club Cup gaat aan het eind van de week naadloos over in het (langer durende) Wereldkampioenschap Jeugdschaak U14, U16 en U18. Dus ook in Porto Carras en ik vermoed met meer deelnemers/bezoekers dan tijdens de Europa Cup. Niettemin veel succes en plezier gewenst!

 2. Avatar
  Frits Fritschy 14 oktober 2018

  Net als BSG (zie onder) is ook LSG de Europacup begonnen met een zege van 5,5-4,5.

  Uhh, ruime zege…? Maar uit het stuk blijkt dat er op zes borden gespeeld werd.

 3. Avatar
  Johan Hut 14 oktober 2018

  Dankjewel, ik heb het aangepast.

  Misschien zit er een mechanisme in mijn hoofd dat uitslagen uit de KNSB-competitie herkent. Dus dat als ik 5,5 typ, mijn vingers daar automatisch 4,5 achter zetten. Het is dus 5,5-0,5. Ik zal het knopje in mijn hoofd omzetten en dan voor de derde ronde van de KNSB-competitie terugzetten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.