Tactiek Schaakolympiade Batumi door Geert van der Velde

Geert van der Velde heeft op Chessable een gratis cursus met 112 tactiek opgaven gemaakt die allemaal afkomstig zijn van de Schaakolympiade in Batumi. Een leuk initiatief en inmiddels heeft de cursus meer dan 1.000 ‘studenten’ !  Zoals gezegd, de cursus is gratis en je kan ook gratis gebruik maken van Chessable.

De link: Tactics Olympiad 2018

Geert van de Velde’s gebruikersnaam op Chessable is Eucatastrophe.  Eucatastrophe is een neologisme bedacht door J.R.R. Tolkien en komt van het Griekse ευ- “goed” en καταστροφή “catastrofe”.  Eucatastrophe refereert aan de plotselinge wending aan het einde van een verhaal die ervoor zorgt dat de protagonist geen vreselijke ondergang tegemoet gaat en het verhaal alsnog goed afloopt. Zijn gebruikersnaam is dus niet zijn opinie over de ontwikkeling van de  EU zoals sommige van zijn studenten dachten!

Geert is verder bekend als leider van de band Black Atlantic en twittert regelmatig als @BlackAtlantic en met hashtag #chesspunks. Een echte schaakliefhebber dus!

In de 112 opgaven zijn de volgende van Nederlanders:

Wit aan zet. E. L’Ami (2639) vs. A. Tate (2345) 1-0

Wit aan zet. W. So (2776) vs. E. L’Ami (2639) 1-0

Zwart aan zet. M. Khusenkhojaev (2229) vs. J. van Foreest (2624) 0-1

Wit aan zet. Z. Peng (2367) vs. H. Goossens Hanne (2220) 1-0

 

 

 

 

 

 

1 Comment

  1. Avatar
    DutchKing oktober 24, 2018

    Erg leuk artikel Han, zo kom je er nog eens achter wat je eigen leden in hun vrije tijd doen. Gelijk maar even wat geschreven op de website van Mid Fryslân met tal van verwijzingen.

Only ingelogde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.