Uitnodiging 1st TSH Groningen Chess Open (Update)

Met gepaste trots presenteren we het allereerste TSH Groningen Chess Open!
Na de Groningse studenten kennis te laten maken met het schaakspel, wilden we een groot snel toernooi organiseren om de nieuwe community te verbinden met alle andere schakers in de regio.

Wanneer: zondag 28 oktober 2018. 12: 00-18: 00
Waar: The Student Hotel Groningen (Boterdiep 9)
Kosten: 10 Euro
Inschrijven: goo.gl/forms/qj8JlMs1TRfVpNL93
Contact: kooleneducation@gmail.com

Indeling:
7 ronden van snelschaken (tijdcontrole: 15 min / persoon / spel).
Met voldoende deelnemers zullen we in één grote open groep spelen, prijzen worden in aparte beoordelingsgroepen gegeven.

Prijzenfonds:
Stijgt lineair per deelnemer. 50% van alle inscripties worden direct als prijzengeld geretourneerd. Vandaar dat 40 deelnemers al een prijzenpot van EUR 200 geven!

Voorbeeld van prijsuitreiking met EUR 200:
Groep A (club / toernooispelers): 1e / 2e / 3e 50/30/20
Groep B (nieuwe spelers): 1e / 2e / 3e: 50/30/20

We hopen je allemaal te zien op 28 oktober!

We are proud to present the first ever TSH Groningen Chess Open!
After having introduced the students of Groningen to the game of chess, we wanted to organize a big rapid tournament to connect the new community to all other chess players in the region.

When: Sunday October 28th 2018. 12:00-18:00
Where: The Student Hotel Groningen (Boterdiep 9)
Costs: EUR 10
Inscription: goo.gl/forms/qj8JlMs1TRfVpNL93
Contact: kooleneducation@gmail.com

Format:
7 rounds of rapid chess (Time control: 15 min/person/game).
With enough participants, we will play in one big open group, prizes will be given in seperate rating groups.

Prize fund:
Will increase linearly per participant. 50% of all inscriptions will be returned directly as prize money. Hence, 40 participants already give a prize fund of EUR 200!

Example of prize distribution with EUR 200:
Group A (club/tournament players): 1st/2nd/3rd 50/30/20
Group B (new players): 1st/2nd/3rd: 50/30/20

We hope to see you all on October 28th!

14 Reacties

 1. Avatar
  Avdg 19 september 2018

  En waar gaat de andere helft van het inschrijfgeld naar toe?

  • Avatar
   tomkoolen1996 19 september 2018

   De organisatie van het evenement heeft natuurlijk kosten, waaronder materiaal, reiskosten en fotograaf. Wanneer de kosten gedekt zijn, zal de rest van het geld zeker worden toegevoegd aan de prijzenpot. Met dit bericht willen wij in ieder geval ongeacht het aantal deelnemers een bepaald percentage garanderen. Hopelijk biedt deze reactie u duidelijkheid.

 2. Avatar
  tomkoolen1996 19 september 2018

  Wij kiezen ervoor de werkdag van hardwerkende mensen als de arbiter en de fotograaf te betalen, inclusief hun reis. Er is ook catering aanwezig in het hotel en er moet materiaalvervoer geregeld worden. Verdere financiële verantwoording hoef ik niet af te leggen aan u, mensen met ervaring in event management zullen begrijpen dat 100-200eu aan basis kostenposten niets anders dan hartstikke normaal is. Ik wil verder niet aangevallen reageren, maar wel even transparant zijn. Mensen die werken aan een evenement verdienen daar loon voor. Wij gaan niet met vier man naar de Bahama’s voor 200eu 😉

  • Avatar
   Jaap Amesz 20 september 2018

   Misschien nog stoelen die -zelfs voor dunne mensen- niet als een zwaard van Damocles onder je hangen. Dat je rustig kunt zitten zonder van te voren een ongevallenverzekering te hoeven afsluiten. En toiletten die werken. En 1 locatie. Dan is het helemaal top!

   • Avatar
    tomkoolen1996 20 september 2018

    Werkende toiletten beloof ik je. En bedankt voor de tip van comfortabele zitruimte, ook qua tafels enzo, dat is zeker heel belangrijk! 🙂

 3. Avatar
  Schaakfestival Groningen 20 september 2018

  Leuk hé Tom, probeer je mensen aan het schaken te krijgen (kunnen we goed gebruiken!) zijn er mensen bang dat iemand verdient. Er komt 28 oktober zeker iemand van ons langs.

  Overigens, om eventuele verwarring te voorkomen; het TSH Groningen Chess Open staat volledig los van het Schaakfestival Groningen in december. Mooi om te zien dat er meer schaakevenementen worden georganiseerd.

  Koen

   

  • Avatar
   Jaap Amesz 23 september 2018

   Als je ervoor kiest hier te publiceren, kun je verwachten dat mensen hier reageren. Zelf vind ik de vraag van Avdg prima. Na de schandalen over goede doelen waarbij het gros aan de strijkstok van het topmanagement blijft hangen, kan ik me de vraag wel voorstellen. Overigens zou ik zelf als organisator nooit zo expliciet een publicatie doen waarin je het verhaal van de 50% stelt en ik zou me al helemaal niet publiekelijk verantwoorden. Mijn visie zou zijn dat iedereen welkom is om mee te doen en als ze iets niet zint, dan kom je toch lekker niet. Voor alle duidelijkheid: de kapotte toiletten, de gammele stoelen en de meerdere locaties, dat ging om Schaakfestival Groningen en niet om TSH Groningen Chess Open. 😉

   • Avatar
    PeterGelpke 30 september 2018

    Sorry Jaap, ik zie dit toevallig, maar wat een gotspe. Als het om transparantie gaat had de stichting Jaap hiervan nog wat kunnen leren. Tom, het wordt vast een mooi toernooi, alle succes gewenst.

    • Avatar
     Jaap Amesz 30 september 2018

     Als je niet precies specificeert waar je het mee oneens bent en hoe jij tegen de zaak aankijkt, dan blijft het een loze opmerking.

    • Avatar
     Aard 30 september 2018

     Ik wist niet dat er een “stichting Jaap” bestond, maar daar zal Jaap ongetwijfeld meer van weten.

     • Avatar
      Aard 30 september 2018

      Ah, ik heb het al gevonden op Wikipedia. In eerste instantie leek me de zin van Peter Gelpke voor tweeërlei uitleg vatbaar.

     • Avatar
      Jaap Amesz 30 september 2018

      Natuurlijk sta ik open voor een gesprek of een kritische opmerking. Alleen ik mis oprecht welk punt er gemaakt zou zijn en Wikipedia helpt me daar nog steeds niet bij, dus kan ik er weinig over zeggen.

 4. Avatar
  tomkoolen1996 23 oktober 2018

  Komende zondag is het al zo ver! Al een mooi aantal inschrijvingen binnen, variërend van amateur tot 1900. Iedereen is welkom, er is voor alle sterktes een geweldige kans op spannende partijen. Heb je zin, schrijf je vooral in op de link: goo.gl/forms/qj8JlMs1TRfVpNL93

  Hopelijk tot zondag,
  Tom

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.