1B: Venlo – Caïssa 4,5 – 5,5

Het Amsterdamse Caïssa is in 1B een kampioenskandidaat, maar verloor al van Philidor Leiden. In de derde ronde tegen Venlo, in Limburg, werd nipt gewonnen. Uit de eerste zinnen van het verslag van Enrico Vroombout blijkt al dat de Amsterdammers weer geloven in de promotie naar de Meesterklasse. Vroombout vraagt zich ook af of iedereen die remise aanbood wel wist wat op dat moment de stand was. Daarbij doelt hij zowel op sommigen van zijn teamgenoten als sommigen van zijn tegenstanders.

 

Caïssa 1 heeft in Venlo een zwaarbevochten 5½-4½ overwinning geboekt. En daarmee is het team terug in de race om het kampioenschap en promotie naar de Meesterklasse. Wie stopt ons nu nog?

De wedstrijd tegen Venlo was erop of eronder. Beide teams hebben al één keer verloren. En nog een nederlaag betekent definitief afzien van een mogelijk kampioenschap. Want de strijd in 1B is ongekend spannend. Dit seizoen zijn er geen teams die met kop-en-schouder boven de andere teams uitsteken en dus hebben diverse teams een reële kans op het kampioenschap en promotie naar de Meesterklasse.

Tegen Venlo bleef het tot het laatst toe spannend. En zo hoort het ook in een vierpuntenwedstrijd tegen een ander sterk team. Na zo’n vijf uur spelen, stond het 4-3 voor Caïssa. Maar in de resterende drie partijen had Venlo de overhand. Het werd dus nagelbijten! De eerste die zijn penibele stelling remise wist te houden, was Cor Croese. Hij moest in een gedrongen stelling op zoek naar eeuwig schaak en vond dat ook. Een halfje dat bijna als een overwinning werd gevierd.

De tweede speler die zijn penibele stelling remise wist te houden was Hans Ree. Hij stond in een eindspel een pion achter en moest opboksen tegen een machtig loperpaar. Maar zijn tegenstander bood op een gegeven moment remise aan en dat accepteerde Hans uiteraard. Wist zijn tegenstander eigenlijk de tussenstand wel?

 

Lees verder op de website van Caïssa.

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.