2B: Sopsweps’29 – De Waagtoren 2,5 – 5,5

De Waagtoren uit Alkmaar staat in 2B samen met Kennemer Combinatie 2 bovenaan. De Alkmaarders hadden in café Batavia een gezellige middag tussen een bont gezelschap, waar ze tot aangename verrassing van verslaggever Frank van Tellingen geen last van hadden. Ook een 2-0 achterstand kon de pret niet bederven, want daarna ging voor Sopsweps’29 alles mis.

 

In het altijd gezellige Amsterdamse café Batavia (bij schakers bekend van het Bataviatoernooi) mochten wij zaterdag 3 november aanschuiven tegen het altijd sympathieke Sopsweps. Naast schakers werd het café bevolkt door notoire dronkenlappen, Schotse doedelaars, Italiaanse tifosi, Noorse toeristen (naar eigen zeggen familie van een zekere Carlsen) en brakende Duitse AfD-aanhangers met volle blaas. Een ideale setting voor een pot schaak. Wonderlijk genoeg (en voor mij persoonlijk geheel tegen mijn gewoonte in) hadden we weinig last van de cafégeluiden.
Twee jaar geleden wisten we de sweppers met het nodige geluk nipt te verslaan en ook nu waren de voortekenen niet gunstig. Daan werd na zet 3 uit zijn theoretische voorbereiding gehaald en verdween diep in de denktank – toen hij daar met een redelijk speelbare stelling uitkwam had hij welgeteld nog 6 minuten voor tig-zetten, op de kritieke momenten te weinig, met een blunder tot gevolg. 1-0 voor de sweppers. Ook bij Frank A. gingen de zaken niet erg voorspoedig. Frank had in een volhardende lobby de afgelopen weken een plek op bord 2 weten te bemachtigen, de voorbereiding was echter niet optimaal (een six-pack Warsteiner en een nachtelijk avontuur). In een ogenschijnlijk onschuldige opening moest hij toch even een paar nauwkeurige zetten vinden om de weinig witte dreigingen te neutraliseren. Eén enkele onnauwkeurigheid was genoeg voor zijn tegenstander om de stelling resoluut naar zijn hand te zetten. In een stelling zonder tegenspel en met 3 pionnen minder hield Frank het derhalve voor gezien.

 

Lees verder op de website van De Waagtoren.

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.