2C: Messemaker 1847 – Salo Landau 6,5 – 1,5

Het aloude Messemaker 1847 leed in de eerste ronde een nederlaag die de spelers zelf beschamend noemen. Na drie ronden staat de ploeg uit Gouda toch bovenaan. Ondanks twee invallers won Messemaker ruim van de Zeeuwse ploeg Salo Landau, die wordt beschouwd als een van de zwakste teams. De verschillen in klasse 2C zijn heel klein. Met Messemaker staan nog twee andere ploegen op vier punten.

 

Afgelopen zaterdag speelde Messemaker 1 in de 3e ronde van de KNSB-competitie tegen het Zeeuwse Landau, Op papier een van de zwakkere teams, maar aangezien Messemaker met twee invallers moest spelen werd er toch een spannende wedstrijd verwacht. Misschien om die reden was er zowaar enig publiek op afgekomen, waaronder Messemaker-jeugdspeler Lennart v.d. Bos, die wel eens wilde zien hoe  dergelijke wedstrijden “in het echie” verlopen. Welnu: het werd een walk-over voor Messemaker: de Zeeuwen werden met 3 remises naar huis gestuurd. Hierdoor staat Messemaker 1 nu – ondanks de beschamende nederlaag in de 1e ronde – op  kop in klasse 2C!

Onderstaand de individuele partijverslagen (wordt nog aangevuld).

Henk-Jan Evengroen:
Met wit kreeg ik een wat ongebruikelijke opening tegen mij: 1. d4 d5 2. c4 e6 3. Pc3 f5. Na mijn stukken ontwikkeld te hebben, maakte mijn tegenstander een fout waardoor zijn koning onveilig in het midden kwam te staan. Hier kon ik gebruik van maken waarna de dreigingen mijn tegenstander te veel werden.

Peter Scheeren:
In een Engelse opening met witte pionnen op c4 en e4 (en dus een “gat” op d4) kreeg ik na een zet of 20 het initiatief door opening van de b-lijn, Ik profiteerde daar niet optimaal van, zodat even later mijn b-lijn voordeel weer verdwenen was, maar ik had nog wel een klein voordeeltje dankzij een slechte witte loper. In opkomende tijdnood liet mijn tegenstander een loperoffer toe en daarna stortte hij (c.q. zijn stelling) volledig in.

 

Lees verder op de website van Messemaker 1847.

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.