Opschudding over een filmpje met Caruana

Voorafgaand aan de vierde partij van gisteren in de WK-tweekamp tussen Carlsen en Caruana was er het nodige te doen over een video die via Chess.com op het internet was verschenen. Het ging erom dat voorafgaand aan de partij Caruana gefilmd werd voorafgaand aan de partij. Het filmpje was geproduceerd door de St. Louis Chess Club en het gaat erover dat Caruana verblijft bij Rex en Jeanne Sinquefield, eerst wat gaat basketballen, dan in een vierwieler stapt en wegrijdt om vervolgens wat schaaktechnisch te gaan doen. En nou komt het: bij het filmen is de ‘crew’ zo onverstandig om per ongeluk opnames te maken van een Chessbasescherm, waarop een zet staat uitgevoerd in een stelling die al eerder deze tweekamp op het bord is gekomen, namelijk in het Damegambiet. Toen het bekend werd, is het filmpje onmiddellijk verwijderd van YouTube. Opschudding dus en toen Carlsen er later naar gevraagd werd, kreeg hij de lachers op zijn hand door te antwoorden dat hij het niet gezien had, maar wel degelijk erg geïnteresseerd was! Het artikel van Mike Klein staat hier, getiteld “World Chess Championship Game 4: Draw Again Despite Release Of Caruana’s Training Notes”.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

1 Reactie

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.