15e Haags Weekendtoernooi gewonnen door FM Meng, FM Van Overdam en Lecomte

De 15e editie van het Haags Weekendtoernooi is een prooi geworden voor de drie musketiers van Charlois Europoort: FM Roger Meng, FM Julian van Overdam en Robin Lecomte.

Het toernooi speelde zich af op een nieuwe speellocatie, doordat het SBS-denksportcentrum verhuist is. Een paar honderd meter verder op de Kerketuinenweg ten opzichte waar het Denksportcentrum afgelopen jaren gelegen is geweest. 95 deelnemers wisten de weg te vinden naar deze locatie. Verdeeld over twee groepen werd er gestreden: 38 in groep A en 57 in groep B.

FM Roger Meng, Robin Lecomte en FM Julian van Overdam

Groep A

Met GM Peter Arnaudov, FM Roger Meng, FM Julian van Overdam, FM Jeffrey van Vliet, IM Floris van Assendelft, IM Merijn van Delft en FM Stefan Bekker waren er zeven titelhouders in huis gehaald die daarmee een spannende strijd in het vooruitzicht stelden.

Aan het einde van de tweede speeldag gaan na vier ronden GM Peter Arnaudov, FM Roger Meng en FM Julian van Overdam met 3½ punten aan de leiding. Onder meer Robin Lecomte volgt op een half punt na in de tweede ronde verloren te hebben van FM Roger Meng.

Op zondag stort GM Peter Arnaudov min of meer in en scoort geen punt meer. GM Roger Meng en GM Julian van Overdam winnen zondagochtend, waarna ze de strijd in de finaleronde tegen elkaar mogen opnemen. Deze strijd eindigt onbeslist, waardoor Robin Lecomte langszij kan komen en deze drie titelhouders van Charlois Europoort op vijf punten komen. Op weerstandpunten is GM Roger Meng dé winnaar.

Stan Cortenbach

Groep B

In groep B gaat Maurits Bons van aan het einde van de tweede speeldag na vier ronden aan de leiding met de volle buit van vier punten.

Op zondagochtend houdt Steven Braun de koploper op remise en kan Stan Cortenbach langszij komen. Hierdoor ontstaat er een finaleronde tussen twee deelnemers met 4½ punten na vijf ronden.

Het wordt een zinderende finale dat uiteindelijk in tijdnoodfase door Stan Cortenbach gewonnen wordt. Stan Cortenbach, jeugdtrainer bij sg Discendo Discimus heeft de partij uitgewerkt. De link is verderop bereikbaar gemaakt.

Foto’s van de groepswinnaars staan in dit verslag. Foto’s van de overige prijswinnaars zijn te vinden in het foto-album van Ton Bodaan.

Informatie vanuit ‘s-Gravenhage

Toernooi-informatie

Groep A | Groep B

Archief

Foto-albums

Stefan Boeters | Ton Bodaan

Verslagen en partijen

Stan Cortenbach | Paul Koks | Jaco Arkesteijn | Bert Gerritsma

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.