BSG – Zuid Limburg 7,5 – 2,5

Na de vierde ronde staat BSG bovenaan, maar er zijn nog drie ploegen met even veel matchpunten. De Bussumers hebben nog niet de sterkste tegenstanders gehad, dat verklaart hun hoge aantal bordpunten en daarmee hun eerste plaats. Zuid Limburg werd met 7,5-2,5 verslagen en dat was toch wel een hoge uitslag in vergelijking met de vorige drie nederlagen van de Limburgers, waarin ze maar liefst 13 bordpunten haalden. Ton van der Heijden doet verslag.

 

Thuis ontvingen wij dit keer het team Zuid Limburg. Vroeger heette deze club Voerendaal, maar waarschijnlijk willen ze aangeven dat ze van heel ver komen. De toevoeging Zuid vind ik daarom wel wat overdreven. Ik weet heus wel dat Limburg ver weg is.

Het was vandaag waterkoud en die kou was ook in de benedenzaal binnengedrongen. Het bleek daar rond de 16 graden te zijn. Was dit soms een methode om de verkoop van de huisgemaakte soep van clubgenoot Henk Swart te promoten? Ik heb in ieder geval genoten van de voortreffelijke champignonsoep. Met een aangename warmte kon ik de partij vanmiddag gaan spelen.

In de bovenzaal was het op zich niet koud, maar blijkbaar hadden een aantal spelers de soep gelaten voor wat het was en kozen voor het spelen met de jas aan. Op zich een koddig gezicht: Robert Ris tegen Oscar Lemmers beiden met hun winterjas aan.

Zuid Limburg was een beetje verzwakt doordat Hausrath koos voor de Bundesliga. Wij zelf moesten het stellen zonder Mads en Thomas. Daarentegen was dit keer Ivan van de partij en ook konden we een nieuwe speler opstellen: Marcus Harvey.

De eerste grootmeesterremise viel tussen Felix Levin en Justin Tan. Een Catalaan met 6…dxc4 7.Pe5 kan op zich heel interessant worden, maar na slechts 12 zetten gingen de stukken al weer in de doos. Misschien wilden ze de soep niet laten koud worden. De interessantste varianten kwamen in de analyse op het bord.

 

Lees verder op de website van BSG.

1 Reactie

  1. Avatar
    Zuid Limburg 28 november 2018

    Zal ik dan ook maar Zuid uit m’n naam schrappen… ? Ik denk niet dat de naam gekozen is om aan te geven dat ze van ver komen. Ikzelf kom oorspronkelijk niet uit Limburg maar heb wel de feeling inmiddels dat de mensen hier zich totaal niet associëren met bv Noord Limburg (Venlo). Dat is een ander deel van het land…. Vergeet niet dat het een smalle provincie is met flinke uitschieters naar noord en zuid. Zuid Limburg is het heuvelland, het Bourgondische, met een eigen levensstijl. Daar legt men graag de nadruk op. Heb ik ook gedaan toen ik hier een account aanmaakte………

     

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.