NK Snelschaken voor Studenten

Als opening van het Schaakfestival Groningen 2018 organiseert het Schaakfestival in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen en JSV SISSA het 1e NK Snelschaken voor Studenten. Plaats van handelen is het prachtige Van Swinderen Huys in hartje centrum Groningen.Uiteraard sluiten we een Studenten NK af met een borrel, die na afloop rustig doorgezet kan worden in de vele kroegen die Groningen rijk is. De toernooiwinnaar haalt €200 binnen, en onder niet-prijswinnaars wordt een gratis deelname aan een toernooi van het Schaakfestival naar keuze verloot. Iedere student, ongeacht nationaliteit, kan deelnemen, al wordt de officiële titel Nederlands Studenten Kampioen Snelschaken uitgereikt aan de hoogst geëindigde Nederlandse student.

Groninger Studenten Schaakvereniging JSV SISSA

Het Van Swinderen Huys wordt de laatste tijd een hot-spot voor denksporters. In 2016 speelden onze halfbroeders Roel Boomstra en Jan Groenendijk hier 4 partijen tijdens het WK dammen, en begin 2019 zal Boomstra hier opnieuw de strijd aangaan in een poging de Wereldtitel te heroveren. Dit jaar kunnen dus ook schakers in deze ambiance acteren.

Voor informatie en aanmelden kun je terecht op www.nkstudentensnelschaken.nl/

Uiteraard kun je aansluitend ook deelnemen aan één van de andere toernooien van het Schaakfestival Groningen. Kijk voor meer info over het festival op www.chessfestival.nl/ .

Datum Vrijdag 21 december 2018
Aanmelden: 19:00
Aanvang: 19:15
Prijsuitreiking: 22:15
Inschrijfkosten: €0
Hoofdprijs: €200
Locatie: Oude Boteringestraat 19

9712 GC Groningen

Borrel: –:– – 23:00

Foto: Harry Gielen

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.