Shah Mata 1 – Erasmus 1

Een modern kerstverhaal

Dinsdag 11 december trokken in een koude winternacht acht wijzen uit het noorden naar het zuiden. Midden in de winternacht, ging de hemel open. Die ons heil der wereld bracht, antwoord op ons hopen.

En zo gingen de acht wijzen op stap. Waarheen zij gingen? Zij hadden een ster aan de hemel zien staan, maar door de lichtvervuiling in Rotterdam was deze niet goed meer zichtbaar. Gelukkig kwam er een teken van boven. Een mobiel ging af. “Ga naar de grote gele kerstboom” was het bericht. En zo gingen de wijzen verder. Zij zagen al snel een kerstboom. Zij belden aan. Geen gehoor. Was dit wel het juiste kerstboom? Zij belden nog een keer aan. Bij de huismeester ditmaal. Geen gehoor. Niemand deed open. De herberg leek vol.

Waarheen te gaan? Een nieuw teken. “Ga naar de andere kant.” De reis ging verder, ze passeerden een groepje bewoners. In hogere sferen. Dankzij een plant. Een groene plant. Een welriekende plant. Een grote en sterke. Ja, een nuttige plant.

Snel ging de reis weer verder, want het was bijna 20.00 uur! Langs een woonwagenkamp. En daar zagen zij in de verte de gele kerstboom. De herberg was nog open. Tante Sjaar stond achter de bar. Met een consumptiebon werden de wijzen uit het noorden welkom geheten.

Lees de rest van het verhaal op de website van SV Erasmus.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.