Charlois Europoort-LSG IntelliMagic 3½–6½

Zelden was een team in de Meesterklasse zo’n grote winnaar als LSG IntelliMagic in deze vijfde ronde. Het won zelf van Charlois Europoort en zag twee medekoplopers verliezen en de derde gelijkspelen. De landskampioen uit Leiden staat nu dus alleen op kop, met niet de meeste bordpunten, maar wel de meeste matchpunten. En dat telt. Eelke Wiersma doet verslag en meldt ook een nieuwtje: Predrag Nikolic mag van zijn Duitse club voor LSG spelen als KNSB-competitie en Bundesliga samenvallen. Wel opmerkelijk dat hij daarvoor toestemming moet hebben.

 

Zo´n KNSB dag komt in alle soorten en maten. Soms win je, of voor sommige nog beter, wint je team. Soms zie je dat je concurrent verliest en je daardoor er net in blijft. Soms eindigt je avond in een mooi restaurant met goed eten. Soms zie je dan ook nog dat je favoriete voetbalclub wint. In de 5de ronde kwamen veel van deze dingen bij elkaar en wordt het dus een hele mooie dag. Laten we eerst met de wedstrijd beginnen.

Edwin was als eerste klaar met een remise tegen Geirnaert. Een aantal jaar geleden trof hij die ook in Sas van Gent en werd het snel remise. Een aantal spelers vroeg zich toen af waarom hij niet risicoloos op winst kon spelen. Ik had het idee dat ze de partij aan het kopiëren waren, maar blijkbaar waren er nuance verschillen. Remise dus.

Vervolgens speelde Jelmer ook remise tegen een tweede Belg Vandenbussche. In een bekend Philidor stellingstype ontplofte de stelling al snel. Een stukoffer van zwart bracht meteen de kritieke stelling. Jelmer moest kiezen tussen een herhaling van zetten (Dg3+, Dh3+, Dg3+) of er voor gaan met een kale koning. In de analyse won hij steeds maar in de partij koos hij voor de remise.

Het eerste punt kwam van Predrag. Predrag heeft zijn Duitse club gevraagd om voor LSG te mogen spelen als KNSB en Bundesliga samen vallen. En daar zijn we erg blij mee, want dit levert duidelijk een competitief voordeel op ten opzichte van enkele van onze concurrenten. Voor de 2de keer op rij kreeg hij de tegenstander met de laagste rating en ook dit keer rolde hij deze eenvoudig op. Dubbelpion, koning van tegenstander in het midden van het bord en het was snel kassa.

 

Lees verder op de website van LSG.

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.