2A: Groninger Combinatie 2 – Soest 4 – 4

In klasse 2A vocht Soest vorig jaar nog tegen degradatie, nu staat de ploeg bovenaan. Dat past beter, Soest speelde nog niet zo lang geleden in de eerste klasse. De eerste vier overwinningen zeiden nog niet zo veel, want drie van die tegenstanders staan nu op de onderste drie plaatsen. Groninger Combinatie 2 was een meer geduchte tegenstander en het werd dan ook het eerste puntverlies. De Groningers zijn trots op het gelijkspel, blijkt uit het verslag van Alef Boer.

 

Op zaterdag 15 december speelde GC2 de voor klasse 2A belangrijke thuiswedstrijd tegen het veel sterker geachte Soest. Een overwinning van ons zou een stap richting promotie naar de 1e klasse (zucht wat is dat al weer lang geleden dat we daarin speelden) een stuk dichterbij brengen. Immers we hadden eerder dit seizoen al gewonnen van Assen wat op papier ook concurrent voor promotie was. Soest kwam met 1 invaller opdagen zodat het verwachte elo overwicht van hun maar beperkt bleef tot gemiddeld 58 punten in hun voordeel maar goed wij hebben natuurlijk wel een jeugdtalent in onze gelederen zoals Loek die al veel sterker speelt dan zijn elo doet vermoeden!

Maar even op bordvolgorde het verslag van deze wedstrijd.

Op bord 1 speelde Jan Baljé met zwart denk ik een heel verdienstelijke remise tegen hun sterkste speler Eric de Haan (2300+). Van wat ik ervan gezien heb leek zwart comfortabel spel uit de opening te hebben gekregen na een pionoffer van wit gewoonweg te negeren en te spelen op blokkade velden. Dat bleek ook zo te zijn want de remise werd vrij snel getekend.

Op bord 2 een veel hardere strijd maar wel met hetzelfde resultaat. Daar speelde Peter Hulshof tegen Carl Wüstefeld (2250) een gesloten Ssiciliaanse opening die zoals te doen gebruikelijk later explodeert in ingewikkelde stellingen. Mij leek dat zwart wel ergens overwicht heeft gehad maar zoals het ging monde ook deze battle uit in een remise.

Op bord 3 een nog veel hardere strijd tussen Christofoor en Reynir Helgason (2300+). Hier deed zich tot twee maal toe een bizar klokincident toe want de scheidsrechter in onze wedstrijd bakte er bijzonder weinig van door én een klok die vanaf het begin al verkeerd was ingesteld foutief te herstellen waardoor de speler nog steeds geen increment erbij kregen én op het cruciale moment toen dat werd vastgesteld en de tijd van onze tegenstander Helgason nog maar zeer gering was gewoonweg niet in de speelzaal aanwezig was en pas na 5 minuten elders kon worden gevonden. Bizar.

 

Lees verder op de website van Groninger Combinatie.

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.