2B: VAS – Kennemer Combinatie 2 : 4 – 4

Het is heel spannend geworden in 2B. De koplopers Kennemer Combinatie 2 en De Waagtoren speelden allebei gelijk. Niet tegen elkaar. Paul Keres 2 won en voegde zich daarmee in matchpunten bij de koplopers. Het aantal bordpunten van de drie is nagenoeg gelijk. De Waagtoren speelt nog tegen beide medekoplopers. KC krijgt nog drie degradatiekandidaten tegenover zich. Hier een wedstrijdverslag van Marcel Canoy.

 

Het is allemaal de schuld van Donald Trump en zijn pathetische Nederlandse epigonen. Je kunt geen krant meer openslaan of praatprogramma bekijken zonder dat  het gaat over ‘omvolken’ of moslims die onze Kerst en paashaas afpakken. Maar nu dreigt de tot nu toe buiten schot gebleven schaakwereld te worden opgeschrikt door onversneden varianten van white supremacy.

Neem een Rob Duijn, de schrik van alle zwarten. Geniepig teruggetrokken op bord vijf zaaide hij weer dood en verderf. Vroeger was hij nog een milde jongen die zijn tegenstanders in verre eindspelen uithongerde. Maar de laatste tijd is hij geradicaliseerd en smeken zijn slachtoffers voor de tijdnoodfase al om genade. Ook de arme Niels van Dam van VAS kwam zo prematuur aan zijn einde. Men moet niet verbaasd staan als Robnaldo de volgende wedstrijd met een witte puntmuts achter het bord verschijnt.

Ook VAS kende met Khoi Pham aan bord 8 een vertegenwoordiger van de witte brigade. In een stelling die voor de zwarte Derk fysiek pijn moet hebben gedaan stormde de jongeman met een hechte colonne soldaten naar de overkant en tikte zo soepel de 1-1 binnen.

De andere white supremacists gingen iets subtieler te werk. Aan bord 3 was de grote verrassing in de opstelling: oudgediende Pieter ‘Poch’ Roggeveen (ja die vrijspraak van Poch was een meevaller voor KC). Om de minutieuze voorbereiding van onze Poch te frustreren deed zwart aan guerrillatactieken. De eerste tien zwarte zetten waren min of meer random, waarna ondanks het grote witte voordeel toch een rommelstelling resulteerde. Gelukkig is ons Pochje het nog niet verleerd. Ondanks een guitig toneelspelletje om de coach te plagen toen hij mat in één kon geven, had ook hier de zwarte het nakijken. (2-1). En welkom terug Poch!

 

Lees verder op de website van Kennemer Combinatie.

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.