Oliebollenschaak in Delft op maandag 24 december!

Beste collega-schakers,

Schakers laten zich niet tegenhouden door vakantie, een beetje regen of sneeuw, laat staan door een nakende Kerst! Daarom zijn we ook op maandagavond 24 december gewoon open! Uiteraard heeft die avond een speciaal tintje (het is tenslotte Kerstavond, en bijna Oud en Nieuw). Dus kunnen – in de bekende ongedwongen sfeer – maandag overheerlijke oliebollen worden genuttigd.

Het schaken op die avond hebben we maar toepasselijk “oliebollenschaak” genoemd. Want uiteraard gaan we ook schaken, snelschaken om precies te zijn. In groepen van zes tot acht spelers (afhankelijk van het aantal aanwezigen) zal in een groot aantal snelschaakpartijen (3 minuten plus 2 seconden per zet p.p.p.p.) worden gestreden voor eer en oliebol. De uiteindelijke groepswinnaars krijgen dan ook de titel: “oliebol van het jaar”. Of ze daar blij mee zijn?

Aan dit toernooi kan iedereen meedoen, vooraf aanmelden is niet nodig. Uiteraard is er ook ruimte voor een gewoon potje schaak, of informeel samenzijn. Ook toeschouwers en introducés zijn uiteraard van harte welkom. De zaal is open (en de oliebollen liggen dus klaar) vanaf kwart voor acht, dan kan ook worden ingeschreven. Het snelschaken neemt een aanvang rond kwart over acht. Komt allen!

Het programma rond Oud en Nieuw:

Ma 24 dec: Oliebollenschaak

Za 29 dec: Oliebollen snelschaken voor viertallen (in Leiden, zie www.delftseschaaksite.nl/?type=announcement&id=5518)

Ma 31 dec: GEEN schaken!

Ma 7 jan 2019: Nieuwjaarsreceptie DSC en Grand Prix Rapid

Do 10 jan: Start Prometheustoernooi (zie www.delftseschaaksite.nl/toernooi/opk/)

Ma 14 jan: Interne (en externe) competitie

Voor meer info: www.delftseschaaksite.nl/

Hopelijk tot snel,

Met vriendelijke groet,
Ted Barendse
06-42140566

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.