Utrechts raadslid ontwerpt uniek schaakspel

In de gemeente Utrecht verlaat raadslid André van Schie na acht jaar de gemeenteraad, om lid te worden van Provinciale Staten. Bij zijn afscheid, vanavond, bood hij de gemeente een uitzonderlijk schaakspel aan, dat hij zelf heeft ontworpen. Alle stukken refereren aan Utrechtse figuren, namelijk Nijntje (pion), de Dom (koning), de Utrechtse verzetsheldin Trijn van Leemput (dame), paus Adrianus VI (loper), Sint Maarten (paard) en de Utrechtse watertorens (torens).

Het spel is ook in beperkte oplage te koop.

De immer enthousiaste KNSB-voorzitter Marleen van Amerongen liet onmiddellijk op Twitter weten het spel te willen komen bekijken en namens de schaakbond Van Schie te willen uitzwaaien als raadslid.

 

Lees hier over deze gebeurtenis een artikel uit het AD/Utrechts Nieuwsblad.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.