2A: Assen – MSV 7 – 1

Voor de tweede keer dit seizoen won Assen met de reuzenscore van 7-1. De eerste keer was tegen Qonnected Hardenberg en dat heeft na vijf ronden pas één matchpunt. De tegenstander van zaterdag, MSV, is veel sterker, ook al trad het dan aan zonder Dennis de Vreugt. Bovendien spreken ze in Assen van het ‘kampioenschap van Drenthe’. Mocht Assen van koploper Soest winnen, dan heeft de ploeg nog zeker een kans op de titel, gezien het resterende programma.

 

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor het kampioenschap van Drenthe, oftewel een potje tegen MSV Meppel. Elmar presteerde het om in 10 minuten van Roden naar Assen te lopen en dus waren we allemaal keurig op tijd aanwezig. Meppel had als nadeel dat GM de Vreugt niet meespeelde, wij hadden als nadeel dat we het met minder support dan normaal moesten doen, aangezien alle teams naar de uithoeken van het Markehuus gedirigeerd werden vanwege een kerstmarkt. Gelijke kansen dus.

Ivo had by far de saaiste dag, zijn tegenstander maakte een onnauwkeurigheid in de opening en baalde daar zo van dat hij maar meteen opgaf. De partij bestond uit maar liefst 8 zetten en duurde nog geen half uur.

Een paar uur later was Tjapko klaar. Een vroegtijdige opmars van de vijandelijke koningsvleugelpionnen werd een beetje onderschat door hem en ondanks dapper doorstrijden bleek het niet meer te houden.

1 – 1 dus, er moest dus nog hard gestreden worden. Gelukkig stonden de meeste andere borden er goed voor. Rieks bijvoorbeeld zat nog rustig in z’n voorbereiding en had meteen al een half uur meer op de klok. Zijn koning veilig, die van de tegenstander niet bepaald. Uiteindelijk in het eindspel de volle buit, met als variant een toch wel heel mooi matje. Ik denk dat ons hele team die inmiddels wel zou vinden als de kans zich voordoet.

Ik heb niet helemaal kunnen bijhouden wat er precies gebeurde bij Elmar en Geon, aangezien we door een muur gescheiden werden.
Elmars partij beviel me wel: eerst spelen tegen een geïsoleerde pion, daarna het voordeel omzetten in het loperpaar. Daarna werd het ineens behoorlijk ingewikkeld en was Elmar gelukkig de handigste.

 

Lees verder op de website van Assen.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.