2B: BSG 2 – De Waagtoren 4 – 4

Teleurstelling voor De Waagtoren: de ploeg uit Alkmaar verzuimde alleen de kop te grijpen. Vreugde bij BSG 2: het derde punt wordt gezien als een nieuwe stap op weg naar klassebehoud. BSG 2 heeft enkele veteranen in de ploeg. Zoals de 85-jarige Tom de Ruiter, die met een overwinning zijn persoonlijke score in de KNSB-competitie bracht op 271 uit 504. De beslissende zege kwam van de 68-jarige Frans Borm, die in 1975 deelnam aan het Nederlands kampioenschap.

 

BSG 2 heeft in de vijfde ronde opnieuw gelijkgespeeld na het gelijkspel tegen AAS in ronde vier. Deze keer speelden we tegen De Waagtoren. We werden wel een beetje geholpen omdat De Waagtoren twee sterke spelers (Yong Hoon de Rover en Maaike Keetman) misten. Voor ons kwam dit goed uit. Zo sprokkelen we weer een puntje bij elkaar. Als we dat in het nieuwe jaar volhouden, dan kunnen we ons misschien handhaven. Het is in elk geval ons streven!

Timon had aangeboden op bord 1 plaats te nemen. Daar trof hij Frank van Tellingen die wel raad wist met de scherpe, maar enigszins dubieuze opening die Timon op het bord bracht. Timon verdedigde zich zo goed mogelijk, maar kon zijn stelling niet bij elkaar houden. (0-1)

Frank van Tellingen kent zijn theorie goed. Na afloop van de wedstrijd bleek hij ook de weerlegging te kennen van de scherpe openingsvariant die Tom op het bord bracht. Grappig genoeg had Tom dezelfde variant maandag in de clubcompetitie ook op het bord tegen Melchior Brandenburg. Zaterdag speelde Tom tegen Rob Konijn. Gelukkig kende Konijn de weerlegging niet die door grootmeester Parimarjan Negi in één van zijn boeken wordt gegeven. Een moeilijke variant die je achter het bord niet vindt. Als teamcaptain was ik blij met Toms geslaagde en agressieve keuze. (1-1)

 

Lees meer op de website van BSG.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.