Contempt verwijderen bij Stockfish

Ik heb een beetje contempt voor de contempt van Stockfish 10. Er staat vast wel ergens op het net uitgelegd hoe je het kan verwijderen, maar ik kan het niet vinden. Het is me echter gelukt het zelf te doen.

Klik (in Chessbase) Nieuwe UCE Engine. Selecteer Stockfish. Klik op Parameter. Zet Analysis Contempt op Off (Contempt op 0 zetten zal ook wel werken). Het aantal Threads kun je ook aanpassen. De rest van de instellingen staat denk ik standaard wel goed. Klik op OK. Zet vervolgens achter de naam (die b.v. Stockfish 10 64 BMI2 staat) een willekeurig iets, b.v. een x. Klik op OK. Ga dan naar Kiebitzer toevoegen en daar zie je dan als het goed is naam van de ‘nieuwe’ engine (b.v. Stockfish 10 64 BMI2 x) staan. Je kan naar Geavanceerd gaan om hem de Standaard kiebitzer te maken of de parameters te controleren. En klaar!

Voor wie er niets van begrijpt maar wel denkt dat het relevant voor hem/haar kan zijn, lees www.schaaksite.nl/2018/06/20/stockfish-9-let-op-contempt/

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.