32e Open Prometheus Kampioenschap in Delft (*Update)

Beste schakers,

Op 10 januari 2019 start voor de 32e maal het Open Prometheus Kampioenschap (OPK). Het zal wederom worden gespeeld op een zevental donderdagen, van januari tot april 2019. De prijsuitreiking vindt plaats op 25 april, tijdens het traditionele snelschaak­toernooi.

Toernooiopzet

De toernooiformule is al jaren ongewijzigd. Er worden 7 ronden Zwitsers gespeeld, en er wordt om de week op donderdag gespeeld, dus een partij in de veertien dagen. In de eerste 5 ronden kan 2 maal een bye worden opgenomen, waarvoor een half punt vergoeding wordt gegeven. Meer of latere byes geen vergoeding. Vooruit­spelen is in onderling overleg mogelijk.

Net als vorig jaar is de bedenktijd 1 uur 40 minuten voor de hele partij, met een increment van 10 seconden per zet. Er zijn twee groepen: De A-groep (rating vanaf 1700) en de B-groep (rating lager dan 1800). Spelers met een rating tussen de 1700 en 1800 kunnen kiezen in welke groep ze willen deelnemen.

Speeldata

· donderdag 10 januari 2019

· donderdag 24 januari

· donderdag 7 februari

· donderdag 21 februari

· donderdag 7 maart

· donderdag 21 maart

· donderdag 4 april

· donderdag 25 april (snelschaak + prijsuitreiking)

De partijen beginnen om 19:45 uur. Op de eerste speelavond inschrijven om 19:30 uur. Vanwege het Prinsenstadtoernooi in het Paasweekeinde vinden het snelschaaktoernooi en de prijsuitreiking drie weken na de laatste ronde plaats.

Prijzen

De hoofdprijzen voor de A- en B-groep zijn respectievelijk €300 en €150. Naast de reguliere prijzen zijn er ratingprijzen. Delftenaren en leden van Delftse schaakclubs strijden tevens om het Bronzen Paard, de historische trofee voor de kampioen van Delft, die onder anderen door Jan Timman is gewonnen.

Meer informatie en aanmelden

Alle informatie over vindt u op de website van DSC, www.delftseschaaksite.nl/toernooi/opk/
Aanmelden kan tot en met woensdag 11 januari 2016, dat kan via deze link

Ik beantwoord natuurlijk graag al uw vragen en hoop u allen in het nieuwe jaar tijdens het toernooi te ontmoeten.

Met vriendelijke groet,
René Poots, toernooidirecteur

06-12300889

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.