Op 5 februari 2019 gaan de ‘Mokumse Meesters’ van start in café Batavia 1920

MOKUMSE MEESTERS – een nieuw schaaktoernooi in Amsterdam

Mokumse Meesters is een nieuwe schaaktoernooi in Amsterdam. Het bijzondere van deze meestertienkamp is dat de partijen gespeeld worden op de clubavonden van de schaakverenigingen Caïssa, VAS, Zukertort, Amsterdam West en ENPS, met uitstapjes naar café Batavia 1920. Het speelschema is te vinden in de link. Partijen beginnen om 20:00.
Het deelnemersveld – met spelers uit Amsterdam en omgeving – bestaat onder andere uit de internationale meesters Hing Ting Lai, Demre Kerigan en Albert Blees. Barry Brink heeft tijdens het Tata Steel Chess toernooi zijn laatste IM norm gehaald en de titel is inmiddels aangevraagd. De overige deelnemers zullen vooral ook geïnteresseerd zijn in het scoren van een norm voor de internationale meestertitel. Jasel Lopez heeft daarvoor een score van 7 punten nodig. Voor de overige spelers is een score van 6½ punten voldoende.
Op 5 februari worden de volgende wedstrijden gespeeld:
Francisco Hernandez Iglesias – Tjark Vos
Albert Blees – Khoi Pham
Tobias Kabos – Jasel Lopez
Demre Kerigan – Tom Bottema
(Vanwege een bekerwedstrijd wordt de partij Barry Brink – Hing Ting Lai later gespeeld.)
Paringen, uitslagen, standen en partijen worden gepubliceerd op Chess Results (chess-results.com/tnr401461.aspx?lan=1&art=2 ).
Het toernooi kan daarnaast gevolgd worden via de website (mokumsemeesters.wordpress.com/information), Twitter (twitter.com/MokumseM) en Facebook (www.facebook.com/Mokumse-Meesters-2257387454539338/).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.