LSG verstevigt koppositie

In de Meesterklasse was titelverdediger LSG de grote winnaar van dit weekend. Het won zelf van de nummer drie HWP Sas van Gent en zag de nummers twee, vier en vijf, BSG, En Passant en HMC, alle gelijkspelen. Michiel Bosman schreef op de clubsite een verslag van een wedstrijd die tot zijn grote verbazing in Leiden gespeeld werd. Hij schrijft onder andere over Jan-Willem de Jong die simultaan speelde, namelijk tegen zijn tegenstander en tegen zichzelf.

 

Voor de zesde ronde stond de wedstrijd tegen Het Witte Paard uit Sas van Gent op het programma. Normaal gesproken spelen we dan in Sas van Gent, althans dat denk ik dan maar omdat de reiskilometers van een uitwedstrijd mij meer bijblijven dan die van een thuiswedstrijd.

Traditioneel komt dan een groot deel van het team op vrijdag al naar Sas van Gent om even plaatselijk huis te houden. Dat zat er dit jaar niet in, omdat een deel van het team mocht komen opdraven om de verkiezing van Leids sportman/-vrouw/-ploeg over 2018 bij te wonen. Ik kon daar niet bij zijn, maar langzamerhand denk ik dat dit een voorwaarde is om tot sportploeg van het jaar te kunnen worden verkozen. Enfin, na de avond van te voren in het zonnetje te zijn gezet, was de kersverse sportploeg van het jaar gereed om deze thuiswedstrijd aan te vangen. Het enthousiasme van het team spatte ervan af, dus aan het eind van de wedstrijd resteerde een damachtige uitslag van 8 remises en 2 overwinningen.

Lees verder op de website van LSG.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.