1A: Paul Keres – Groninger Combinatie 4½ – 5½

Een zeperd, zo noemen ze in Groningen hun nederlaag in de vijfde ronde tegen ASV. Paul Keres nam daardoor alleen de kop. Deze ronde won Groninger Combinatie de onderlinge wedstrijd, waardoor het nu de eerste plaats deelt met de Utrechters, maar met anderhalf bordpunt meer. Met drie grootmeesters behaalden de noorderlingen de kleinst mogelijke overwinning. Simon Elgersma schreef een kort verslag.

 

Afgelopen zaterdag de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Dat geldt overigens ook voor elke volgende ;-). We speelden tegen het aan kop staande Paul Keres. Na de zeperd in de vorige ronde tegen ASV was het dus alle hens aan dek. Na een lange middag was de horde genomen.

Het begon moeizaam met een nederlaag van Simon Elgersma – die daarna verslaggever ter plekke werd – en een remise van Erik Hoeksema, die naar eigen zeggen een halfje liet liggen. Sipke Ernst trok de stand weer gelijk en na nog een remise van Julian Kramer zetten Sergey Tiviakov en Nick Maatman een prettig ogende 4-2 voorsprong op het scorebord. Maar de situatie op het bord bij Iozefina Paulet was onduidelijk en Jasper Geurink was in moeilijkheden geraakt.

Lees verder op de website van Groninger Combinatie.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.