1B: HWP Haarlem – Philidor Leiden 7 – 3

HWP Haarlem naar de Meesterklasse, dat zou een unicum zijn waar ze in Haarlem smachtend naar uitkijken. Deze ronde was vooral belangrijk dat Oud Zuylen Utrecht en Caïssa, met wie ze samen bovenaan stonden, tegen elkaar speelden. De Utrechters wonnen en Caïssa valt voorlopig af. Het Witte Paard won zelf ruim van Philidor Leiden. Het staat in bordpunten voor op Oud Zuylen Utrecht, maar krijgt Caïssa nog wel tegen zich. Een verslag met partijfragmenten van Max Merbis.

 

Ondanks drie afmeldingen binnen het basistiental, bleef het Eerste de gevaarlijke outsider Philidor Leiden de baas, in een enerverende wedstrijd.

Aanvankelijk ging het gelijk op tot aan 2½-2½. Invaller Xander opende de score door stukwinst vanuit de opening strak naar winst te voeren. Bart won van de degelijke Nico Kuijf, die een prachtige aanvalsstelling uit de vingers liet glippen door een paar halve zetten. Daarna stonden zijn stukken wat onhandig voor de verdediging en was Bart er als de kippen bij om dit keihard af te straffen.

Collin en Max scoorden twee nullen. Max dacht een kansrijke aanval te hebben, maar zijn stukoffer werd koeltjes weerlegd. Collin stond gedrongen en precies spel was noodzakelijk voor evenwicht. Na een fikse fout werd hij eraf geofferd. Bruno scoorde een degelijk halfje na met de witte zetten niets bijzonders te hebben bereikt.

Lees verder op de website van Het Witte Paard.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.