2C: Santpoort – Zukertort Amstelveen-2 5½ – 2½

Dit mag je rustig bizar noemen. In klasse 2C stonden er na vijf ronden twee ploegen bovenaan met 8 matchpunten. Dat is nog niet zo gek, maar na zes ronden staan er vier ploegen bovenaan met 8 matchpunten. Santpoort en LSG 2 voegden zich bij Messemaker 1847 en JuRo Unirek/De Wijker Toren. Voor Santpoort schreef Peter de Roode een verslag en hij vertelt hoe Harmen Jonkman leerde van Alpha Zero.

 

Santpoort1 voor het eerst zonder invallers! Het heeft zes wedstrijden geduurd. Onze tegenstander had één invaller en die heeft geen fijne middag gehad.
Ik was het eerste klaar. Speelde mijn tegenstander vanuit de opening weg en na de bom 14…Tb3:!!  was de partij uit. Daarna geef ik prompt de gewonnen pion terug met 18..La6 (!) maar die zet blijkt de sterkste te zijn. Na 19.Da7: kan ik de partij beslissen met 19…Pf4!, kies voor het eveneens winnende 19…Dg5 maar taxeerde het niet meer als gewonnen. Zag in de eindstand met weinig tijd op de klok geen constructief plan ondanks een overwegende stand en bood teleurgesteld remise aan hetgeen geaccepteerd werd (0,5-0,5).
Wim Laurens speelde een ingewikkelde partij met zwart, maar ik geloofde wel in zijn kansen en zijn stand, maar hij had beter aan de kant van de witte stukken kunnen zitten waarmee hij mij ooit eens versloeg. Maar het aanvoeren van de zwarte legers ging hem niet goed af. Waar het mis ging weet ik niet. Maar de witte vrijpionnen op de Damevleugel bleken de doorslag te geven (0,5-1,5). Maar daarmee was ook de Amstelveens koek op.
Direct na de nul van WL, tekende Hans een vol punt aan voor Santpoort. Hij speelde tegen de invaller die vreselijk werd mishandeld in de opening (of: zichzelf mishandelde) want zwart werd volkomen omver gelopen. De vraag was niet of Hans zou winnen maar hoe lang het nog zou duren. (1,5-1,5). Overtuigend spel van Hans die bezig is met een uitstekend seizoen in het eerste.

Lees verder op de website van Santpoort.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.