1A: Caïssa Eenhoorn – Max Euwe 3½ – 6½

In 1A zijn er nog minstens zes degradatiekandidaten. De nummer 9 Max Euwe werkte zich omhoog met een overwinning op nummer 5 Caïssa Eenhoorn. Dat is niet verrassend, want niets in deze klasse is verrassend. Verslaggever Co Buysman denkt wel dat er sprake is van mysterieuze krachten in de sport. Een verslag met veel partijfragmenten van de verliezer, omdat we op de site van de winnaar geen verslag aantroffen.

 

In de loop der jaren heeft Max Euwe 82 bordpunten verzameld in Hoorn. Maar we hebben het niet over het schaakgenootschap uit Enschede die op deze tweede zaterdag van februari 2019 voor de tiende keer de rit naar Westfriesland maakt. Om de score van de enige Nederlandse wereldkampioen – als simultaangever – te evenaren zal de oostelijke ploeg nog tienmaal naar De Kreek moeten komen.

Caïssa-Eenhoorn – SG Max Euwe 3½-6½. Met het resultaat van deze wedstrijd meegerekend, komt de Enschedese vereniging uit op een bordpuntentotaal van 46½. Daarbij zijn ook de resultaten van de lagere teams geteld, want de onderlinge score van de eersteklasseduels valt slechter uit voor ons vlaggeschip. Van thuisvoordeel is bepaald geen sprake: de geschiedenis herhaalt zich. Voor de zevende keer zijn we gastheer voor SG Max Euwe, voor de vijfde keer delven we het onderspit.

Het zullen de mysterieuze krachten in de sport zijn, waarom Caïssa-Eenhoorn een negatief saldo heeft tegen de Enschedese formatie. SG Max Euwe is geen hoogvlieger in de eerste klasse, wel een degelijke ploeg. Bij de voorgaande zes confrontaties in Hoorn eindigde ons tiental in de eindstand drie keer hoger en dus ook drie keer lager dan de opponent van zaterdag, maar van een gelijke score in de onderlinge wedstrijden is geen sprake

Lees verder op de website van Caïssa Eenhoorn.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.