1A: Wageningen – Purmerend 7 – 3

Wageningen onderaan in 1A, dat was een vreemd gezicht. Vorig seizoen werd het team nog tweede. Een overwinning op Purmerend bracht het team naar de achtste plaats, maar daarmee is klassebehoud nog verre van zeker. Er wacht nog een zwaar programma. Jan Timman won deze keer door een groter eindspelinzicht. Dat is logisch. Yochanan Afek kon zijn tegenstander plotsklaps mat zetten. Onder aan het verslag op de site van Wageningen kunt u doorklikken naar het verslag op de site van Purmerend.

 

De schakers van de SV Wageningen hebben tegen Purmerend een zwaarbevochten en noodzakelijke 7-3 overwinning geboekt. Rond de tijdcontrole kon het nog alle kanten op, maar een aantal opmerkelijke zetten aan Purmerendse zijde deden de balans naar Wageningen uitslaan. De Wageningers hebben zich met de overwinning boven de degradatiestreep geworsteld, maar moeten ook de komende ronden nog flink aan de bak.
Wageningen begon de match met een 1-0 voorsprong. Sander van Eijk had anderhalve week eerder zijn partij al vooruit gespeeld. Hij ving een stukoffer van de tegenstander op en wist zijn materiële plus te verzilveren. Je zou verwachten dat de overige negen Wageningers geïnspireerd door deze voorsprong Purmerend gingen bestrijden, maar niets bleek minder waar. Na nog geen drie uur spelen stond er plots 1-3 op het scorebord.
David van Eekhout overzag een tussenzet van zijn tegenstander en belandde in een toreneindspel met twee pionnen minder. Dat was al snel niet meer te houden. Bert Torn zat geen moment in de wedstrijd en verloor eveneens een paar pionnen. De tegenstander voerde dit koeltjes naar winst. Arjen van Herwaarden kwam goed uit de opening en won zelfs een pion. De tegenstander vond echter een briljant paardoffer, waarna Van Herwaarden niets anders restte dan op te geven.

Lees verder op de site van Wageningen.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.