1B: Rotterdam – Voorschoten 2½ – 7½

Wie gaat er in 1B samen met Rotterdam degraderen? De eerste taak bij het ontlopen daarvan is natuurlijk: winnen van Rotterdam. Dat deed Voorschoten deze ronde, waardoor de ploeg steeg van negen naar acht. Aan Rotterdamse zijde won alleen Rini Kuijf. Op de site van Voorschoten vertelt Sander Hilarius hoe het allemaal in zijn werk ging.

 

Zes ronden hebben we erop moeten wachten maar toen was het dan ook zover: ons eerste pakte beide matchpunten. Dat was ook wel nodig ook want inmiddels was het team onder de degradatiestreep beland en dat is toch geen fijne streep om onder te staan. Nu was de wedstrijd tegen SO Rotterdam ook een ‘must win’ want dat team had tot nu toe alle wedstrijden met duidelijke cijfers verloren en dat moest natuurlijk vooral zo blijven. Jarenlang had Rotterdam sponsors die ervoor zorgden het een absoluut topteam was – Volmac Rotterdam werd bijvoorbeeld 18 maal kampioen van Nederland, al moeten we dan wel terug naar de vorige eeuw – maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst zoals wij weten. Als de sponsor ophoudt verdwijnen ook de sterkste spelers en dan stort gans het raderwerk ineen. Het huidige Rotterdam leunt nu op enkele oudgedienden, waarvan overigens een aantal met fraaie palmares, maar die gezamenlijk niet het benodigde ratingniveau halen om de eerste klasse te overleven. Dat bleek ook in deze wedstrijd.

Na anderhalf uur spelen hadden wij al een 2-0 voorsprong. De eerste die de punten binnenbracht was Igor. Zijn tegenstander speelde een ruilvariant met hoofdletter R, in een poging het ratingverschil te overbruggen door alles wat op zijn pad kwam te ruilen. Vaak leidt dat ertoe dat je met elke ruil net iets aan stelling inlevert en zo was dat ook nu. Toen aan beide zijden alle dames en torens en een stuk van het bord verdwenen waren, bleek het enig nog resterende paard van de Rotterdammer achter de vijandelijke stelling verdwaald te zijn en daar niet meer weg te kunnen. Voordat Igor het ding kon ophalen, gaf zijn tegenstander op.

Lees verder op de site van Voorschoten.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.