1B: Vianen/DVP – Venlo 4½ – 5½

In 1B gaat het roemruchte Rotterdam degraderen, dat kan bijna niet anders. Maar wie wordt de nummer negen? Daarvoor zijn er nogal wat kandidaten. Venlo trok zich daaruit ietwat op door concurrent Vianen/DVP te verslaan. De Limburgers krijgen weer aansluiting bij de middenmoot, schrijft Henk van Gool in zijn verslag met veel partijfragmenten.

 

 

Venlo 1 heeft de uitwedstrijd tegen Vianen/DVP met de hakken over de sloot gewonnen.
Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat de Venlonaren met twee matchpunten huiswaarts zouden keren. Na een korte remise tussen Ulrich Perschke en Christian Busch kwam Venlo op een 2,5 – 0,5 achterstand door nederlagen van Thomas Neuer en Thijmen Smith. Beiden gaven pardoes een stuk weg.
Hadden beiden last van een winterslaap? Het werd in elk geval hoog tijd voor Venlo om wat terug te doen. Dat duurde niet lang, omdat Maarten Strijbos na een stukoffer op Dennis Kerstens’ koningsvleugel eindelijk een kans kreeg om de aanval met beslissende kracht voort te zetten.

Lees verder op de website van de Venlose Schaakvereniging.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.