Toernooiwinst en GM-norm Miguoel Admiraal in Capelle la Grande

Een paar maanden geleden schreef Miguoel Admiraal het Andorra Open op zijn naam en behaalde zijn eerste grootmeesterresultaat. Afgelopen week deed hij dat kunstje nog eens dunnetjes over. In het sterk bezette toernooi van Cappelle le Grande behaalde Miguoel een score van 7,5 uit 9. Hoewel 4 anderen op hetzelfde totaal uitkwamen, mocht Miguoel zich met de beste tiebreak-score de enige echte toernooiwinnaar noemen. Hiermee hield hij maar liefst 12 grootmeesters achter zich. Onderweg versloeg hij 2 grootmeesters en hield 3 anderen op remise. Een ronde voor het einde was Miguoel al zeker van een grootmeesterresultaat. Dat is zijn tweede. Aangezien hij ook al de benodigde rating van 2500 heeft gehad, heeft Miguoel nog maar één GM-norm nodig om de titel te bemachtigen.

Lees meer…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.