1B: Venlo – HWP Haarlem 4–6

HWP Haarlem blijft koploper in 1B, na wat ze zelf noemen de lastige hobbel in Venlo te hebben overwonnen. De race met Oud Zuylen Utrecht, dat won van Spijkenisse, blijft bijzonder spannend. Beide hebben 12 matchpunten, HWP heeft twee bordpunten meer en de onderlinge wedstrijd gewonnen. Maar interessanter is dat HWP een zwaarder programma lijkt te hebben. Eerder speelden Het Oosten en VHS in wat toen nog de hoofdklasse heette. Wordt HWP de derde Haarlemse club op het hoogste niveau?

 

We speelden pal naast het Stadion De Koel, thuisbasis van VVV, een voetbalclub. Voor mijn vestiging in Haarlem woonde ik in Doetinchem (De Graafschap), Enschede (FC Twente), Tilburg (Willem II), Amsterdam (..ehh), en als onderdeel van de voorbereiding zocht ik ook even op in welk rijtje VVV staat (rechter, 10e plek), en of we in het vijfde speeluur zouden worden geconfronteerd met de toejuichingen van 8000 fanatieke supporters (nee, PSV komt pas zondagmiddag op bezoek). Is dit nuttige info voor een schaakwedstrijd vraagt u zich af? Wel, even waardevol als waardeloos als mijn schaaktechnische voorbereiding, want ik speelde tegen een debutant-invaller, die in geen enkel rijtje voorkwam. Maar daarover later meer.

Laten we beginnen met Bart, die was per slot van rekening als eerste klaar was. Bart ging op een gambietpionnetje zitten, neutraliseerde met schijnbaar eenvoudig gemak (lees: een paar precieze zetten) wat witte activiteit en liet toen uitmuntend stellingsoordeel zien. Kijk even mee.

Lees verder op de website van HWP.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.