1B: Caïssa – Vianen/DVP 5½-4½

In 1B strijden HWP Haarlem en Oud Zuylen Utrecht om de titel en de promotie. Bij Caïssa (Amsterdam) achten ze zich nog niet kansloos. De ploeg heeft twee matchpunten minder dan de twee koplopers, ook aardig wat bordpunten minder, maar speelt nog tegen HWP. Als OZU dan zo vriendelijk is om ook nog een wedstrijd te verliezen, hebben de Amsterdammers het weer in eigen hand. Het verhaal over de twee leeggelaten borden van Vianen is een beetje vreemd. Verslaggever Dennis Brouwer laat zich mild uit, maar zet wel zijn vraagtekens.

 

Ondanks twee leeggelaten borden van Vianen kwam Caissa 1 in de Meevaart niet verder dan een kleine 5,5-4,5 overwinning. Met nog twee ronden blijft er daardoor enige hoop op de titel. HWP Haarlem zullen we moeten verslaan en Oud Zuylen zal wat moeten laten liggen. Dat behoort zeker tot de mogelijkheden.

Dankzij onze kopman Dimitri staan we dit seizoen elke wedstrijd met 1-0 voor(6 uit 6 tot nu toe!). Maar deze wedstrijd viel dat wel erg letterlijk te nemen. Zijn tegenstander (en die van mij) kwam namelijk niet opdagen. Hun namen werden opgelezen door de arbiter, maar de stoelen bleven leeg. De spelers van Vianen bleven allen onverstoord achter hun bord zitten tijdens het eerste uur. Aangezien het om de twee hoogste zwartborden ging, die waren leeggelaten trokken enkele pientere geesten de conclusie dat het hier opzet betrof en dat onze tegenstanders zich niet in één of andere file bevonden. De arbiter wist van niks. Ik haalde een kopje thee en keek wat rond bij de openingsfase van de andere 4 Caissa-teams. Hopelijk kunt u in een verslag van het 2e wat teruglezen over de partij van Paul Hummel, want wat daar gebeurde was opzienbarend. Ik kreeg nog het advies om de openingsfase niet te snel te spelen, mocht mijn tegenstander alsnog arriveren. Rustig blijven. Met nog 7 minuten te gaan kwamen de berichten dat uit goede bron vernomen was dat de spelers niet zouden komen. Dat bericht bestond al langer, maar mijn teamgenoten wilden me niet blij(?) maken met een dode mus.

Lees verder op de website van Caïssa

 

2 Reacties

 1. Avatar
  Joop Gijsbers 19 maart 2019

  De Caissanen (Caissa 1) houden er dit seizoen de merkwaardige gewoonte op na geen verslag te publiceren wanneer ze hebben verloren. Zo ontbreekt een verslag van de wellicht beslissende nederlaag tegen Oud Zuylen in de vorige ronde. Ik snap dat je er na een nederlaag een beetje de pé in hebt, maar het oogt weinig professioneel.

  • Avatar
   Johan Hut 19 maart 2019

   Ik ben degene die de verslagen opzoekt (en de inleidingen schrijft) en ik kijk altijd eerst op de site van de winnaar. Dat vinden ze bij die club natuurlijk het leukst. Maar Oud Zuylen Utrecht plaatst zelden of nooit een wedstrijdverslag van het eerste team en zoals je al aangeeft kon ik daar ook geen verslag van de verliezer plaatsen.

   Van de vorige ronde zie ik dat er uit de Meesterklasse vijf verslagen geplaatst zijn, uit 1A vier en uit 1B drie. Sommige daarvan door de club zelf, de meeste door mij. Daar ben ik nog redelijk tevreden over, maar het verbaast me toch hoe veel clubs er zijn die nooit een verslag schrijven. Ook zie ik clubs waar de lagere teams enthousiaster zijn in het publiceren dan het eerste team.

   Voor de duidelijkheid: de meeste clubs doen het gewoon leuk. Het is dus geen grote klacht van mij.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.