1A: Caïssa Eenhoorn – ASV 5½-4½

In 1A konden nog drie ploegen kampioen worden en waren er vijf in degradatiegevaar. Na de zevende ronde is dat formeel nog steeds zo, maar voor sommige ploegen is het heel onwaarschijnlijk geworden. Caïssa Eenhoorn staat nu vijfde en mag zich veilig wanen. Co Buysman schreef een verslag met eerst een verhaal over de club en de lagere teams, maar daarna een wedstrijdverslag van het eerste team met partijfragmenten.

 

Voor Caïssa-Eenhoorn schijnt op een sombere voorjaarsdag de zon. Terwijl de wind bij tijd en wijle om de speelzaal in De Kreek giert, zijn er ook stormachtige ontwikkelingen op de borden waar te nemen. Als vroeg in de avond de schaakdag is afgelopen, hebben onze drie zaterdagteams voor een record gezorgd. Alledrie verzamelen ze 5½ bordpunt, goed voor drie wedstrijdzeges. En dat is niet eerder voorgekomen.

De Eenhoorn heeft jarenlang met twee landelijke ploegen gespeeld. In het seizoen 2008-2009 kwam Caïssa er als kersverse promotieklasser op de zaterdag bij. Dat herhaalde zich drie jaar later, terwijl het na de fusie in de zomer van 2012 dit seizoen alweer voor de derde keer is dat op een bondszaterdag drie teams van onze vereniging spelen.

Gisteren was de 24e zaterdag met drie bondsploegen. Driemaal behaalden twee van de drie teams de overwinning, zoals op 3 november 2012. Tweedeklasser Caïssa-Eenhoorn versloeg Groninger Combinatie 4 met liefst 7½-½, derdeklasser Caïssa-Eenhoorn 2 overtuigde met 6-2 tegen Woerden en NHSB-promotieklasser Caïssa-Eenhoorn 3 ging met 3½-4½ ten onder tegen Kijk Uit. Dat was de succesvolste zaterdag, tot gisteren.

Vanzelfsprekend zijn de uitstekende teamprestaties niet. Ons tweede en derde moeten het opnemen tegen de ongeslagen koploper in hun klasse, respectievelijk Leiderdorp en Opening’64. Het vlaggeschip speelt tegen ASV dat opzien heeft gebaard door de torenhoge titelfavoriet Groninger Combinatie te kloppen en vervolgens te sterk is voor subtopper UVS. Maar de Arnhemse opmars komt ten einde bij Caïssa-Eenhoorn dat nu dicht bij handhaving is.

Lees verder op de website van Caïssa Eenhoorn.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.