1B: Philidor Leiden – Rotterdam 5½-4½

Het is een droevig verhaal: in 1B mogen alle clubs om de beurt twee punten scoren tegen Rotterdam. De veelvoudige landskampioen was na zes ronden al officieus gedegradeerd en is dat nu officieel. Philidor Leiden was deze keer de tegenstander en net als Voorschoten bereikte deze ploeg een positie waarbij degradatie onwaarschijnlijk lijkt. Willem van Briemen doet verslag met partijfragmenten.

 

Uit de titel van het verslag kunt u al opmaken dat ik positief nieuws kom brengen. Bij een cursus zakelijk communiceren heb ik geleerd dat je eerst met de boodschap moet komen en daarna pas met de argumentatie, in dit geval de partijen. Dus eerst het goede nieuws, dan de fragmenten. Tenslotte kan ik het puntenverloop toch niet zo levensecht beschrijven als een reporter van NOS Langs de lijn. En de sfeer weergeven is ook niet eenvoudig. Daarvoor kunt u het beste toch zelf naar het Denksportcentrum komen. Drie teams van Philidor achter de borden, veel interessante partijen en uiteindelijk een fraaie overwinning voor het eerste en ook voor het tweede team. Tenslotte werd er nog lang nagetafeld bij een nieuwe Chinees. Dat had mede met de bediening te maken, maar erg gezellig was het zeker. Volgende keer weer! U kunt het allemaal veel beter zelf meemaken dan uit dit artikel teruglezen wat u gemist heeft. Helaas is er dit seizoen geen thuiswedstrijd met drie teams meer, omdat het derde twee rondes minder speelt en na nog een uitwedstrijd al klaar is.

Zet mij maar aan het negende bord, zei ik eens gekscherend na reeks nederlagen. Dat zoiets werkelijk zou gebeuren had ik toen niet kunnen vermoeden. De teamleiders van het eerste en tweede overlegden lang wie er in het eerste tiental kon invallen. Het eerste kon de matchpunten wel gebruiken, maar de beste spelers van het tweede waren hard nodig voor de strijd tegen degradatie. Dat laatste argument gaf de doorslag om voor mij kiezen. En met succes, beide teams wonnen.

Lees verder op de website van Philidor Leiden.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.