1A: UVS – Paul Keres 5 – 5

In 1A gaat de strijd tussen Groninger Combinatie en Paul Keres. De Groningers staan een matchpunt en vier bordpunten voor. UVS uit Nijmegen valt niet heel erg op, maar staat wel netjes derde met negen punten uit zeven wedstrijden. In deze ronde speelde de ploeg gelijk tegen Paul Keres en speelde daarmee dus opeens een misschien wel cruciale rol in de kampioensstrijd. Een verslag van Jan Pijkeren met veel partijfragmenten.

 

 

De wedstrijd tegen Paul Keres beloofde een spannende ontmoeting te worden. Paul Keres stond met Groningen gedeeld aan kop en was er dus alles aan gelegen om geen matchpunten te laten liggen tegen ons. Aan de andere kant beleven wij een bijzonder goed schaakjaar en presteren vrij constant boven onze rating. Daarbij kwam nog dat de tegenstander van Hans zeer op een overwinning gebrand was om een belangrijke stap richting de felbegeerde IM-titel te kunnen zetten. Beide teams stonden dus op scherp en stipt om 12:00 barstte de strijd los.

Om de minst enerverende partij maar gauw uit de weg te hebben: ondergetekende kwam tegen IM Hugo ten Hertog al vroeg in de middag voor vervelende problemen te staan. Ik was recht in de voorbereiding van mijn tegenstander gelopen, reageerde niet optimaal en moest genoegen nemen met pionverlies in een nog steeds slechte stelling. Het duurde daarna niet lang meer voor mijn stelling vakkundig gesloopt werd en ik uiteindelijk met pion f7-f6 mat gezet mocht worden.

Rond die tijd was Guido ook al klaar. Na een prachtige aanval van Guido leek er weinig meer te redden aan de stelling van zijn tegenstander, maar met het nodige kunst- en vliegwerk hield Kokje de stelling speelbaar en moest Guido uiteindelijk in remise berusten.

Lees verder op de website van UVS, die zichzelf de gezelligste club van Nijmegen noemt.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.